Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Három gyereket valóban jobban...

Három gyereket valóban jobban megéri vállalni mint kettőt?

Figyelt kérdés
Természetesen ha amúgy is szeretnének gyereket a szülők. Tehàt nem a támogatások miatt. Mik a kedvezmények amik eltérnek két és hàrom gyereknél? Sokkal nehezebb a nevelésük?
2016. márc. 22. 13:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
60%
Nincs olyan hogy megéri nem éri meg ,nekem 3 gyerekem van 2 iskolás és egy ovis egyedül az ovis eszik ingyen az iskolásoknál félaras az ebéd ,lányomnak is veszem ruhát és a fiaimnak is veszek ruhát pedig fiatalabb fiu az idösebb ruháit is megkapja ha kinövi és még jó állapotu ,de mindegyik mindig kap újat is .járhatnak szakköre igaz suliban ezek ingyenesek ,járnak erdei táborba minden évben 2 nagyobb .az osztálypénz is bevan fizetve ,lányom jár külön tornára az oviban ,stb a családi potléknál,és az adó kedvezménynél többe kerül a 3 gyerek .
2016. márc. 22. 16:47
 22/27 anonim ***** válasza:
46%
megéri ?? Komolyan vannak ilyen szülők ?? :D de gáz
2016. márc. 23. 12:26
 23/27 anonim ***** válasza:
46%

Amikor én "felnőtt" lettem, tehát nem jártak már rám a kedvezmények és hirtelen két gyerekesek lettek a szüleim (2 kisebb testvérem van), akkor 100 ezer ft-tal kevesebb lett a bevételük. A kiadásuk viszont nőtt, mert a továbbtanulásom sokba került. Meg nem járt már a kisebbeknek ingyen tankönyv, stb. Korábban hármunknak 18 ezer körül volt a menza, utána a két tesómnak 24 ezer volt. (12 körül volt a teljes árú, 6 a félárú). Szerintem minél idősebb, annál többe kerül. Mert ugye amíg kicsi, nem nézi milyen a ruhája, nem jár külön angolra és egy műanyag palackkal is nagyon jól eljátszik. De nagyobb korában saját ruhát akar, nyelvvizsgát/emelt érettségit akar- sok helyen nem készítik fel ezekre őket az iskolában, így marad a különtanár. Ha az osztályban megszavazza a többség a 30ezer ft-os osztálykirándulást, akkor muszáj leszel kifizetni, vagy egyedül a tiéd nem megy el. Ballagás, fényképezés, szalagavató... Nem olcsó egy menyasszonyi ruha kölcsönzés. Ne adj' isten, lesz valami hobbija. Pl. hegedülne, vagy uszodába járna. Egyik sem olcsó.

Ezek mind a saját életemből vett példák. És ugye erre háromszoros szorzó jön.

2016. márc. 23. 13:32
 24/27 Kései Sirató ***** válasza:
64%

Három gyerek alanyi jogon , jövedelemtől függetlenül ingyen ebédel óvodában, iskolában, 2 azonban fejenként kb havi 7.000,- Ft-ért (ezzel kapásból spórolsz havi 14 ezret iskolaidőben) és valóban sokkal több a családi pótlék is. Ha nem kell hiteleket törlesztened és van normális jövedelmed (el tudsz menni gyed-re és nem csak gyes-re), akkor érdemes 3-at vállalni.

Nekem főleg akkor volt könnyű, amikor kicsik voltak, az anyatej ingyen volt, csak a pelenka került sokba, szerencsére olyan iskolába járnak, ahol díjmentesen lehetőség van (mindenkinek, nem csak a 3 gyerekeseknek) kézilabda edzésekre és zeneórákra (hegedű) járni, ezeket kapásból igénybe tudjuk venni. Külön órákért csak az angolért fizetek heti 6 ezret (2 ezer Ft/óra).

3 gyerek nem kerül többe, mint két gyerek + cigaretta, ha a szülők dohányoznak. Mi nem dohányzunk, nincs drága hobbink (gyalogtúrázás), ha nyaralni mentek, a jobb szállodákban 6 éves korig ingyenes a szállás és az ellátás, vonaton, buszon 6 éves korig ingyen utaznak, utána pedig diákjeggyel, szerintem az állam elég sokat tesz a 3 gyerekesekért. Az viszont nem mellékes, hogy 3 gyereket az vállaljon, akinek van türelme, együttérző képessége, saját lakása és az se árt, ha legalább egy nagymama is van a közelben.

2016. márc. 23. 14:11
 25/27 anonim ***** válasza:
24%
Csak az ovi ingyenes az iskola fél áras az ebéd és nem mindegy hogy 6 pár cipőt kell vened vagy csak 4 párat ,mert az oviban kell válto szandi vagy cipő,és iskolába is kell benti cipő,és 3 gyerek az elég sokba kerül ennivalo ügyben .és az a 48000 ft az a kiadásokhoz képest semmi.
2016. márc. 24. 07:36
 26/27 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Utolsó, te abból indulsz ki, hogy a szülők munkanélküliek?

Egyébként rosszul tudod, az iskolában is ingyen ebédelnek a 3 gyerekesek gyerekei..

2016. márc. 24. 14:22
 27/27 Teju ***** válasza:

Nekem nem a külföldi osztálykirándulás vagy a szép ruhák hiányoztak legjobban gyerekként, hanem a testvérek. Felnőttként is érzem a hiányukat.

Ha anyagilag nem is, de megéri más módon!

2023. febr. 4. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!