Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nők akik 30+ évesen lettek...

Nők akik 30+ évesen lettek anyukák?

Figyelt kérdés
Akik ilyen korban szültek, nem féltek attól, hogy egy idő után nagynak érzik majd a korkülönbséget a gyerekükkel? Pl kamaszként nem értik meg őket úgy, nem lesznek olyan rugalmasak fiatalosak stb.. A kérdésem nem provokáció, valószínűleg ha lesz ekkor tájt lesz babám, de ha erre gondolok mindig irigylem a fiatal anyákat :) Egyébként nektek miért alakult így? Későn találtatok a párotokra, vagy csak a körülmények nem voltak adottak? Lettetek volna fiatalabb kismamák?

2016. márc. 20. 13:48
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem... 32 évesen szültem az elsőt, de én mindig is fiatalos, liberális gondolkodású voltam. Édesanyám engem 29 évesen szült (ami akkoriban későinek számított), és soha nem volt semmi gondunk, imádjuk egymást.

Én egyáltalán nem irigylem a fiatal anyákat, pont azt látom, hogy megszakadnak a gondoktól. Az egyik munkatársam 18 évesen szült, 27 éves volt mire eljutott oda, hogy el tudott végezni egy szakmai képzést és dolgozhatott rendesen. Az egész fiatalsága ráment a gyereknevelésre, sosem volt szórakozni (ezalatt nem a bulizást értem),vagy nyaralni kettesben a férjével, nem tudtak házra spórolni mint mi, mindig egyik napról a másikra éltek.

Nem lettem volna fiatalon kismama... 23 évesen végeztem az egyetemmel, utána még dolgozni akartam, meg mire felépült a házunk, stb., bőven ráértünk. Sosem értettem hova kell rohanni. Mindig is az volt a célom, hogy jó körülmények közé szülessen a gyermekem, ne csak úgy a nagyivlágba, és ehhez idő kell.

2016. márc. 20. 16:15
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
27 és 31 évesen lettem anyuka. Ha megtehettem volna akkor még korábban szerettem volna, hogy minél több aktív évet velük tölthessek.
2016. márc. 20. 16:36
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem 31 éves voltam, mikor a fiam született. Egyetemre jártam, ledoktoráltam, férjhez mentem és 3 évet dolgoztam, így természetesen előbb nem voltak adottak a körülmények. Én mondjuk mindig 30 éves korom környékére terveztem a gyerekvállalást és nem is akartam soha fiatalabban szülni.
2016. márc. 20. 17:57
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Én 31 évesen szültem. Egyetem után még egzisztenciát kellett teremteni+anyagilag meg kellett teremteni az alapokat. A párommal 4 év együttélés után vállaltunk babát. Mostanra lett minden szempontból alkalmas. Nem bánom, hogy nem korábban, kellett a függetlenség is. Nem félek a nagy korkülönbség miatt.
2016. márc. 20. 18:06
 25/38 anonim ***** válasza:
37%

Azt hiszem, h én vagyok az embered. 20 évesen szültem a fiamat, ő most 15 éves és 33 évesen a lányomat.

Nagyon jó, h még fiatal vagyok és így van kamaszom, nagyon jó volt a fiamat ennyire fiatalon nevelni és bánom, h a lányom nem korábban érkezett. Fizikailag és lelkileg is érzem a különbséget.

Azért alakult így, mert a kislányra 5 évet vártunk.

2016. márc. 20. 18:24
 26/38 anonim ***** válasza:
0%
19. vagyok. Mindenki jön a megfelelő körülményekkel, tanulmányokkal. Előre védekezek: saját magam által előteremtett tehermentes 4 szobás lakásom van Bp agglomerációjában és 3 diplomám.
2016. márc. 20. 18:29
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Oké 19-es, de feltételezem 20 évesen nem volt egy diplomád se, és tehermentes házad sem? Minden tiszteletem a tiéd, hogy ez sikerült 2 gyerek mellett, de azért az emberek igen kevés százalékának van erre ideje van pénze (ugye amíg nem dolgozunk, az bevételkiesés), ezért írtuk sokan, hogy előbb akartuk megteremteni a feltételeket.
2016. márc. 20. 18:34
 28/38 anonim ***** válasza:
82%

A 19. én vagyok mondjuk. :)

Nekem is 3 diplomám van, az első után született az első gyerek. Nem akartam én sem a semmire szülni, a másodikkal meg végképp jó körülményeket akartunk.

De hogy jön ez ide?

2016. márc. 20. 18:47
 29/38 anonim ***** válasza:
Elnéztem v nem frissült az oldal megfelelő ütemben. Sry.
2016. márc. 20. 19:08
 30/38 anonim ***** válasza:
48%
Én jelenleg 28 vagyok, 15 hetes terhes, mire megszületik már 29 leszek. Ilyenkorra már a 2. babámat terveztem fiatalabb koromban, és nagyon sajnálom, hogy nem úgy jött össze az életem. Én már ezt is neccesnek érzem, olyan 23-25 évesen szerettem volna anya lenni, de nem voltak adottak a körülmények. Azért sajnálom, hogy csak most jött össze, mert én is szeretnék minél többet megélni együtt a gyerekemmel, és így lehet hogy esélyem sem lesz, hogy felnőtt korát meglássam, netán még unokám is legyen, főleg, ha ennyire kitolódik a világ, hogy ő is majd csak 30 fölött kezd bele. Engem ez aggaszt a leginkább.
2016. márc. 20. 20:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!