Kicsit morbid kérdés, de kíváncsi vagyok a véleményekre. Szerintetek segít a gyász feldolgozásában, ha a halva született magzatot a szülők megnézhetik, esetleg vele lehetnek egy ideig, eltemethetik?
Az itthoni gyakorlat nem ez, de pl. Angliában teljesen normális, elfogadott dolog az, hogy a halva született magzatot a szülők megfürdethetik, felöltöztethetik, babusgathatják egy pár órán keresztül. Sőt, akár fényképet is csinálnak, vagy egy kis lábnyomot is nyomnak egy papírra emléknek.
Kutatások szerint segít a gyász feldolgozásában.
Ha ilyen helyzetbe kerülnétek (kívánom, hogy ne kerüljetek), szerintetek hogy döntenétek, ha választhatnátok? Szeretnétek megnézni? Lefotózni, talplenyomatot kapni róla, lefürdetni, felöltöztetni, eltemetni?
Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?
Elnézést kérek, ha valakit megbotránkoztat a kérdés ebben a kategóriában, de ide passzol leginkább.
Intézményfüggő. Nem túl elterjedt dolog, olyanról pedig nem tudok, mint ami Angliában jellemző.
Inkább véleményeket várnék:) De azért köszi.
"Egyèbkènt ez egyènfüggő , hogy kinek mi segít"
Igen, ezért vagyok most kíváncsi az egyéni véleményekre:)
Ikerpárt vesztettünk el órákkal a 24. hét betöltése előtt. Természetesen felajánlották, de úgy döntöttünk, nem nézzük meg őket, biztos vagyok benne, hogy számunkra ez volt a jó döntés. Így is majdnem beleőrültem, ha még az arcukat is megismerem, biztos, hogy becsavarodok. Így is csak az új baba érkezése segített abban, hogy egyáltalán talpra álljunk. De még mindig sokat gondolok rájuk, valószínűleg ez így is marad örökre.
Egyébként nagyon igaz, hogy mindenkinek másra van szüksége a gyász feldolgozásához - ami az egyik embert tönkretenné örökre, a másiknak pont az a gyógyír. A halott baba látása, érintése tökéletes példa erre. De ilyen az új terhesség is - van, akinek idő kell, míg újra bele mer vágni, van, aki soha többé nem képes rá, de én pl. szó szerint előre menekültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!