Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pozitív császáros élmény van?

Pozitív császáros élmény van?

Figyelt kérdés

Itt mindig mindenki leírja, hogy milyen rohadt dolog a császár és mennyire rosszul jár az aki ezt választja! :(

Nem biztos, hogy engedik megszülni a kisbabámat :( nagyon magam alatt vagyok, első gyerekemet is könnyen, gyorsan szültem meg, eddig abban a hitben voltam, hogy vagyok olyan szerencsés, most is így lesz.

vigaszképp olvasgattam császáros történeteket, de csak még jobban nem akarom :(

Tényleg annyira vacak??? nem tudnak valaki valami jót is írni?

Ha nem vajúdom az tényleg rossz a babának? egyébként lehet altatást kérni vagy muszáj ébren lenni? (talán ettől félek a legjobban)

2016. márc. 8. 22:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Szia, nekem programozott császárom volt, farfekvés miatt. Nem volt azért olyan szörnyű :) Maga a műtét maximum kellemetlen, én annyit éreztem, hogy cibálnak, az nem volt túl jó. A műtét után annyi rossz, hogy órákig nem tudsz mozogni, aztán amikor már kimegy az érzéstelenítő, és tudnál, akkor a fájdalomtól nem nagyon megy, és eléggé szétfekszed magad. Az első felkelés nagyon rossz, onnantól viszont én gyorsan összeszedtem magam. Délbe volt a műtét, másnap reggel átmentem a saját lábamon a gyermekágyra, és meg is kaptam 0-24-re a babámat, akit simán elláttam. Annyi volt még pár napig, hogy ha ültem vagy feküdtem, és utána felálltam, kicsit nehéz volt kiegyenesedni, illetve a hasizmot még 3-4 hétig nyilván annyira nem tudtam használni, a kezemmel segítettem magamnak felkeléskor pl. De a műtét másnapján simán mentem már ki a látogatókhoz, mire hazamentünk, mindent tudtam csinálni. Igazából annyi a lényeg, hogy ne hagyd el magad, az első nap szar, meg az első felkelés, de vegyél erőt magadon, kelj fel, sétálj picit (persze ne erőltesd túl magad). Ha nem hagyod el magad, hamarabb felépülsz.

Ja, és a rettegett varratszedést én pl. megúsztam, felszívódó varratom volt, dréncsövet nem tettek be. A heggel semmi gondom nem volt, gyorsan begyógyult. Most 8 hónap után már halványodik, alig észrevehetően szurkál egyet-egyet erős frontoknál, de amúgy semmi bajom nincs vele. Pedig járok tornázni, nyúzom a hasizmokat a gyerek 4 hónapos kora óta :)

Ja, és én se vajúdtam, a kislányom 9/10-es apgarral született, semmi baja nem volt, és nincs azóta se. Az altatásról annyit, hogy jut belőle a babának, ami nagyon nem jó, jobb ébren, hidd el. A spinális nem fáj, és azért ki lehet bírni a műtétet, nem vészes, nem fáj, max. kellemetlen. Nekem az egészben a legrosszabb amúgy a katéter volt, attól féltem is nagyon, örültem, mikor végre levették.

2016. márc. 9. 20:16
 22/24 anonim ***** válasza:

Császárnál egyetlen egy, ami nagyon rossz volt: a felkelés! A másodiknál viszont már tapasztalt voltam és hallgattam a nővérre. Mielőtt még felkeltem volna, elkezdtem bemozgatni magamat az ágyban(oldalra). Ez is fájt, de piciket mozogtam. Ezután simán felálltam:) Az elsőnél még tapasztalatlan voltam, nagy slunggal felálltam és rájöttem, hogy igen cifrán tudok káromkodni:)

Szóval óvatosan bemozgatni magadat (fejet nem szabad emelni!) Emellett a haskötő nagyon nagyon sok fájdalmat levesz. (chicco volt nekem, nagyon szorosra kell húzni, az a titka)

Az érzéstelenítésnél ijesztő, hogy nem érzed a lábadat. Ilyenkor tudatosítani kell, hogy ez egy átmeneti állapot, nem tart örökké:)

2016. márc. 9. 23:32
 23/24 anonim ***** válasza:
Nálam inditották a szülést a 37 héten mert pici volt a baba.Kb 12 órát vajúdtam de a pici szívverése miatt császár lett.Gerincbe kaptam az érzéstelenítőt,semmit nem éreztem.Utána pár napig kellemetlen volt de a legnagyobb igazság az hogy NEM szabad elhagyni magad!Ha mozogsz akkor nem fáj,elzsibbad.A felkelés az ágyból volt mindig nehéz de azt is túl lehet simán élni,én fájdalom csillapítót sem kértem.Mivel a picim majdnem 3 hétig a korházban volt így én minden nap elsétáltam a kórházba plusz a 4. emeleten lakunk lift nélkül de nem esett nehezemre a mozgás.Engem kapcsoztak és azokat a kapcsokat aszthiazem kb 10 napon szedték ki és az seqm fájt.Semmi rossz tapasztalatom nincsen a császárral a sok vajúdás után megváltás volt és a legfontosabb hogy van egy tökéletes pici fiacskám.
2016. márc. 11. 12:19
 24/24 anonim ***** válasza:
A bemutatkozás alatt a két történet. És ne félj😊
2016. ápr. 7. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!