Pozitív császáros élmény van?
Itt mindig mindenki leírja, hogy milyen rohadt dolog a császár és mennyire rosszul jár az aki ezt választja! :(
Nem biztos, hogy engedik megszülni a kisbabámat :( nagyon magam alatt vagyok, első gyerekemet is könnyen, gyorsan szültem meg, eddig abban a hitben voltam, hogy vagyok olyan szerencsés, most is így lesz.
vigaszképp olvasgattam császáros történeteket, de csak még jobban nem akarom :(
Tényleg annyira vacak??? nem tudnak valaki valami jót is írni?
Ha nem vajúdom az tényleg rossz a babának? egyébként lehet altatást kérni vagy muszáj ébren lenni? (talán ettől félek a legjobban)
Az elso felkelés borzasztó, tenyleg faj na de kb 5 perc alatt feltapaszkodik az ember lánya.
Utana azert elviselhető, en mire hazamentem jol voltam
Szerintem meg ne általánosítsunk. Van, akit megvisel és van, akit kevésbé. Én az utóbbiak közé tartozom. Kettő is volt. Az első sürgősségi volt, ott maga a körülmény viselt meg, a műtét nem. Mivel altattak, kb. két óra múlva törökülésben ültem az ágyon. Az volt kényelmes. Délután jöttek be anyuák, hozzájuk már simán kitotyogtam a folyosóra. Másnap lesétáltam a büfébe kávézni.
Most októberben már programozott volt. Ez, meglepő módon még könnyebb volt. Igaz, most 5 órát feküdtem, de másnap reggel én speciel már úgy éreztem, mintha több napja műtöttek volna. Nyilván ez nem törvényszerű, de van, aki normál szülés után is alig bír felkelni napokig, más meg szinte felpattan a szülészékből. Erről a vajúdásról annyit,hogy számtalan császáros ismerősöm van, ahogy az ő gyerekeiknek, úgy az enyémeknek sem lett baja, mert fajúdtunk.
Hetfon szultem csaszarral a kisfiunkat. Nagyon pozitiv elmeny az egesz. Profi csapat, vegig velem foglalkozo anesztes es asszisztens. A ferjem is kapott feladatot, amikor picit hanyingerem lett, o adta az oxigent.:)
Meg volt a mutet 40 perc alatt, 5 perc alatt kint volt a pici, kicsit nezegettuk, aztan elvitték furdetni es mérni.
Nem fajt semmin. Utana 6 orat feludtem a szobankban, a ferjemmel sorozatot jot beszelgettunk, mig a gyerek mélyen aludt.
Aztan, 6 ora mulva levettek az infuziomat, kaptam uj hasfogot es betetet (hasfogot kaptam a mutet utan azonnal). Levettek az ekgt es a vernyomasmerot is. Es kimentem furodni az asszisztensekkel.
Az elso felallas fura volt, fajt is, azota is erzekeny es huzodik a hegg (3.nap), fajdalomcsillapitot szedek még. Másnap beindult a szekletem, hala az elozo esti vacsinak (leves es krumplipure).
Nyugi, kerdezo!mindenkepp meseltesd el a korhazban, vagy masokkal a reszleteket, hogy mi mi utan kovetkezik, nekem jol jott.:)
2 császárom volt. Az első hosszú vajúdæs után, spinális érzéstelenítésben, ami nekem maga volt a megkönnyebbülés, hogy most most már nem lesz baj. Az anesztes doki végig suttogott a fülembe, mondta, mi történik, nagyon kedves volt. A babát megfoghattam. Nagyon jó élmény volt, bár én iszonyat kimerült voltam. 2 óra múlva megkaptam a lányomat, igaz, mozogni még nem tudtam, de összebújtunk. A fájdalom később jött, szerintem azt csak fogadd el, számíts rá, mozogj lassan, de ne éld beleagad előre. Igen, fáj, nyugodtan kérj fájdalomcsillapítót.
A második sürgősségi volt altatásban. Ebből viszont sokkal hamarabb jöttem rendbe, nem is fájt annyira, mint az első. Pszichésen nagyon megviselt, de semmi köze ahhoz, hogy császár. A gyerek állapota miatt aggódtam.
Tehát nekem jó élmény maga a császár, nem a születés módjával foglalkozom. :)
nagyon aranyosak vagytok, hogy írtatok, talán egy picit kevésbé rettegek :)
képzeljétek el, olyan privátokat kaptam... hühű, minden vagyok csak szép és jó nem! bár nem tudom, hogy akit nem engednek szülni, mert belehalhat, abba miért kell még tőrt is döfni, de persze csak priviben mernek íri, kis szemetek!
3-as, 9es! tényleg nagyon örülök, hogy te is írtál, nekem is ez a baj a szívemmel, csak nekem extrasystolé is, emiatt nem biztos, hogy szülhetek, mert nem bírná. szóval akkor gondolom az altatás még neccesebb ilyenkor.
neked előtte terhelték a szívedet, vagy nem volt annyira súlyos?
Nekem két császárom volt. Az első talán kicsit ijesztő volt, a helyzet miatt. A másodiknál már tudtam, mi fog történni. Az elsőnél altattak, nem hatott az érzéstelenítő, aludtam volna, de folyton felkeltettek a nővérek, homokzsák a hasamra stb.
A másodiknál beindult a szülés, vajúdtam laza 2,5 órát, nem ment el a magzatvíz, de a második gyerek sem illeszkedett be rendesen, félő volt, hogy egy burokrepesztésnél előre esik a köldökzsinór. Így mentünk a műtőbe. Volt mindenre idő, nem kellett kapkodni, a műtőben mindenki bemutatkozott, elmondták, miért vannak ott. Megkaptam az érzéstelenítőt, hatott. Közben jó kis vegyes popzene szólt a háttérben a rádióból, a doki dumált, a férjem egy üvegablakon láthatott. Igaz, remegtem a műtét alatt, ez kellemetlen volt. A férjem végig ott lehetett a babával, utána visszahozták nekem is megmutatni, megpuszilgathattam. Összeraktak, áttoltak a szülőszobára és két órát együtt tölthettünk hármasban, apa dajkálhatta végig az új kisfiát, jött egy csecsemős, aki segítette az első szoptatást. Mivel hajnalban született a baba, így nem voltam álmos, pihengettem azt a hat órát, próbálgattam a lábaimat, ahogy ment ki az érzéstelenítő. A nővér segített felülni, hoztak ebédet, és két óra felé felálltam. A lényeg, hogy kérj fájdalomcsillapítót, nem kell hősködni. Időt adnak mindenre, nem fog senki sürgetni. Egyedül a drain csövet utáltam, mintha pórázra kötve kellett volna lézengenem. Miután kiszedték, már szuper volt, pizsinadrágot húzhattam, a dokim, mikor meglátott, teljesen megdöbbent, azt mondta, ha nem ő műtött volna, el se hinné, hogy engem császároztak.
Nekem nagyon szép emlék a második császár, csupa jó érzés maradt meg bennem utána. Gondolj arra, nem megy szét az alfeled, kisebb lesz a vérzésed, és a legfontosabb, lesz egy egészséges kisbabád, neki pedig egy ép és egészséges anyukája.
3as vagyok.
nekem nem terhelték.sőőőőt a kisfiamm még úgy született, hogy gyógyszert se szedtem rá, nem volt korlátok közé szorítva a tachycardia. ekkor a pulzusom 50-180 között ugrált.1 éve szedek kb bétablokkolót rá, concor 5 mg. terhesség alatt is lehet szedni, a baba szívfrekijét nem piszkálja.ezért bízom a jobb császáros élményben,mert elvileg a tachycardiával nem szabadna gondnak lennie mostmár.
nekem aneurizma van az egyik agyi artériámon én ezért nem szülhetek sima úton. a tachycardia mellett hagytak volna szülni.
a vajúdás leginkább akkor segít a babának ha idő előtt jön,mert az oxitocin hatására még jobban érik a tüdeje.ezért hagyják az embert vajúdni ha nem extrém korababa vagy nincs életveszélyes állapot. az én kisfiam 36+6ra született, hagytak 4 órát vajúdni.
hanyadik hétben vagy kérdező?kardiológus mit mondott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!