Mennyi a havi jövedelmetek? Mennyi gyereketek van? Mennyit költötök ebből a gyerekre?
Most 1,8 millió a havi bevètelünk, mert èn itthon vagyok a 3 hetes babànkkal, ès nagyon minimális összeget kapok. Ha visszamegyek dolgozni, akkor 2,5 millió lesz. Ebböl fizetünk egy elèg masszív törlesztöt a hàzunkra.
A baba mèg nagyon pici, anyatejes, ugyh csak a kencèire, vitaminokra ès pelusra kell költeni, ès bevallom öszintèn fogalmam sincs mennyit. A gyògyszertàri kencèk meg vitaminok, amiket felírt az orvos elèg dràgàk itt (6-8 ezer volt darabja legalàbb, ès vagy 6 dolgot kellett venni). Ezek mondjuk szerintem rengeteg ideig elegek, mert ahhoz kèpest mennyit kell hasznàlni belöle nagy kiszerelèsek. Szerintem, amíg csak anyatejes ès pelus kell csak, meg leosztom mondjuk 6 hónapra a megvett kencèket, akkor 30-40 ezer ft-t mondanèk. Hogy nagyobb koràra, hogy alakul arról gözöm sincs mèg. Ami kell majd megvesszük, de nem szeretek semmi feleslegesre költeni. Szèp, minösègi dolgokat vàsàrolunk majd neki, de mindig figyelni szoktuk az akciókat. 6 hónapos korig az egész ruhatàràt minimum fèlaàron, de volt hogy 70-80%-os leárazàsokon vettük, vagy kaptuk ajàndèkba.
Akkor én mint "gyerek" nagyon-nagyon-nagyon FEKETE BÁRÁNY leszek.
Anyu is és apu is rokkant nyugdíjas. A kettőjük nyugdíja, 140 ezer forint. 3-an vagyunk testvérek, a többi segélyről vagy hasonlóról nem tudok. (gondolom max. plusz 50 ezer)
Ami biztos:
Luxus kb. minden. Egy ruha egy cipő, egy 2-3 napos szomszédban lévő nyaralás, a tankönyvek, vagy bármi. 3-an vagyunk 1 szobában, egymás ruháit, tankönyveit örököljük. Nekünk kb. semmi nem adatott meg, csak egy önkormányzati lakás, plusz sok-sok bizonytalanság.
a férjem multinál dolgozik IT szektorban. 600 körül van a nettója, juttatásokkal együtt.
Én mint írtam most gyeden vagyok a kisebbikkel. Közben elvégeztem egy OKJt, letettem a jogsit, egy nyelvvizsgát, mert azelőtt titkárnőként 150.000 Ft körül kerestem csak. Ha visszamegyek dolgozni, remélem a papírokkal nekem is meglesz a 200.000, annyival már elégedett lennék mint nő, mint családanya (Budapestről beszélünk) Én nem mennék ki, azt vallom hogy az ember ott találja meg a lehetőséget ahol él. De hozzá kell tennem hogy mi nem a nulláról indultunk, a férjem egy kis lakást hozott a háztartásba (azóta összegyűjtöttünk már családi házban élünk), ha abszolút nulláról kellene kezdeni, én is külföldre mentem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!