Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Andrea név nagyon rossz név?

Andrea név nagyon rossz név?

Figyelt kérdés
4 hónap múlva megszületik a kislányom, és Andrea nevet akarjuk adni neki. De a rokonságból páran azt mondják, hogy pocsék név. Szegény kislány miért akarjuk kínozni ilyen névvel. Én nem gondolom, hogy borzalmas név lenen, de csak én vagyok így vele?
2016. márc. 5. 14:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Jelentésröl annyit, hogy az androsz szó férfit és embert is jelent. Ha a jelentés miatt piszkalnak, mondd, hogy azért valasztottad, mert a legfontosabb "ember lenni mindig, minden körülményben" vagy valami hasonlót, hogy nem akarod előre napsugarnak, kamillának meg hasonlónak determinalni csak mert Neked az tetszik, hanem azt szeretnéd, hogy önmaga legyen, maga módjan talalja meg az emberi teljességet 😀
2016. márc. 5. 15:33
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Számomra ez egy teljesen semleges név, már a jó értelemben persze. Egyáltalán nem borzalmas, vagy pocsék, amivel kínozná bárki is a gyerekét.

Számomra a nagyon szép:

Lívia, Olívia, Teodóra, Sarolta, Sára, Anna, Júlia

Semleges:

Andrea, Viktória, Gabriella, Laura, Zsuzsa, Zsuzsanna, stb.

Borzalmas:

Mira, Mila, Leila, Pompónia, Zahira, Szalima és egyéb gyönyörűségek...

2016. márc. 5. 16:02
 13/21 Andi80018 ***** válasza:
100%
Az Andik jófejek, én is az vagyok, van egy kolléganőm, ő is Andi, a fodrászom is, tök jó arcok!! :-))
2016. márc. 5. 16:23
 14/21 anonim ***** válasza:
85%

Jaj de nem szeretem az ilyen okoskodó véleményeket. Most minek kell ilyet beszólni, hogy kínozzátok vele a gyereket? Ez részemről gusztustalan hozzáállás, mert tulajdonképpen megsértenek Titeket. A Ti gyereketek, Nektek kell eldönteni mi legyen a neve, olyat úgy sem találtok, ami minden kedves rokonnak maradéktalanul tetszik.

Szerintem szép név, (a borzalmastól nagyon messze van) és a mai gyerekek körében egyáltalán nem gyakori, úgyhogy ki fog tűnni a sok Hanna, Mia, Mira, Fanni meg egyéb ilyen divatnevű lányok között.

2016. márc. 5. 16:24
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszik. Tesomat ugy hívtak,3evesen meghalt :(

Terhes vagyok,ha lány lesz,szeretnem igy hivni.

2016. márc. 5. 16:48
 16/21 anonim ***** válasza:
33%
Nekem tetszik, az egyik legjobb barátnőm Andi :) Kicsit uncsi név, de az Anna pl szerintem sokkal unalmasabb, mégis sokan adják.
2016. márc. 5. 17:23
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szép név. Tapló rokonokkal ne foglalkozz, nem kell mindenkinek az épp aktuális divatneveket adni. Pár évtizede az Andrea még nagyon gyakori volt, nem hinném, hogy a sokezer Andreát szétszívatták volna a nevük jelentése miatt. Nekem is több ilyen nevű ismerősöm van, szeretik a nevüket.
2016. márc. 5. 17:37
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is tetszik, komoly név, becézve viszont teljesen vidám. Nem értem én se miért kínoznátok ezzel a gyereket. Az a kínzás ha a játszótéren elkiáltja magát egy anyuka hogy "Hanna, gyere menjünk haza!" és 10 kislányból 7 odanéz. Na az a gáz. Szerintem szép név, mivel nem kértél tanácsot tőlük, ne is szóljanak bele, neked és a párodnak kell hogy tetszen, nem mindenki másnak.
2016. márc. 5. 17:57
 19/21 anonim ***** válasza:
Szerintem is teljesen jó név, manapság ritka is, tehát szép választás. :)
2016. márc. 6. 13:47
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Mi mindenképpen Andrea nevet adjuk, már régóta ezt a nevet szeretném adni. Második nevet nem szeretnénk, mert a vezetéknév is hosszú.

A rokonok szerint azért ronda, mert olyan "parasztos" vagy volt aki azt mondta, hogy semmitmondó.

Nagynéném van ellene nagyon, őt megkérdeztem, hogy akkor mondjon nevet, hogy melyik lenne jó.

Felsorolt párat Pl: Csenge, Hanna, Fanni stb.. Nincs bajom ezekkel a nevekkel sem, de nem ezek amiket választottam volna ha nem az Andrea lenne a választott név.

Köszönöm még egyszer a válaszokat.

2016. márc. 9. 01:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!