Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nem nekem való a...

Mit tegyek? Nem nekem való a gyerek nem szeretném se az ő életét se az én életemet tönkre tenni

Figyelt kérdés
4 éves fiam nagyon kezelhetetlen. Meg vannak az okok, hogy miért. Apjával a kapcsolatunk nagyon rossz ami lelkileg hat rá. Én születése óta vele vagyok. Nagyon ritka az, hogy nem velem van a gyerek. Mindig keresi a rosszat amivel a figyelmét feltudja hívni. 1 hónapja nagyon eldurvult a helyzet. Én idegileg nagyon ki vagyok. Ha valami nem úgy lehet ahogy ő akarja akkor hisztizik. Az elején amikor még nem ennyire rosszul viselkedett akkor én is finoman neveltem, de most, hogy már nagyon eldurvult én is. Rá csapok kezére arcára régebben hideg zuhany is volt. Amikor már nagyon felidegesít üvöltök vele, de már semminek semmi haszna. Utálom a durva fegyelmezés miatt magamat, de senki nincsen aki segítsen nekem és a gyerek is tetézi a dolgokat
2016. márc. 5. 14:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Kérj szakszerű segítséget. Amikor kezdotott a hiszti, akkor te is belefaradtal, mire a kicsi is így reagal. Beszelgessetek, alkalmazz rajz terápiát. Akár milyen durva hisztit lecsap, ne rá haragudj. Mond, hogy látom, most nagyon dühös vagy, ha kicsit lenyugodtal, akkor megbeszeljuk.
2016. márc. 5. 14:49
 2/9 anonim ***** válasza:
Apukát ott hagyni, ha eddig nem történt volna meg, a gyerekkel meg törődni. Nyilván azért akarja a figyelmedet felhívás magára, mert nem figyelsz rá. A negatív figyelem is figyelem. Mén el pszichológushoz
2016. márc. 5. 14:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha annyira rossz a párkapcsolatod, hogy egyértelműen káros hatással van a gyerekre is, miért nem váltok külön?
2016. márc. 5. 14:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Szeretnék elköltözni, de sajnos erre nincs lehetőségem. Amint írtam ki hat rá az a kapcsolat ami van az én lelki állapotom és az óvoda se egy tökéletes hely. Rengeteg minden össze jött. Nagyon szeretném szeretni szeretném ha ő is szeretne és nem ilyen viszony lenne köztünk mert ez a jelenlegi nagyon nem jó. gyűlölöm magamat ahogyan bánok vele, de már rengeteg mindent kipróbáltam és semminek semmi haszna még az sincs, hogy a feszültségemet bárhol máshol levezetni.
2016. márc. 5. 14:56
 5/9 anonim ***** válasza:
Itt a gyereknek is és neked is segítség kell,mihamarabb keress fel egy gyermekpszichológust a kisfiad érdekében. Ha apukával még együtt vagytok ,azonnal tedd ki a szűrét.
2016. márc. 5. 14:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Miért nem tudsz elköltözni?
2016. márc. 5. 14:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Tényleg keress segítséget. Pszichológus, nevelési tanácsadó. Védőnőd (ha normális) tud tanácsot adni, hová tudsz fordulni.

Egyébként megkérdezhetem, mit jelent, hogy rossz? Mit csinál, mivel idegesít fel?

2016. márc. 5. 16:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Valahol olvastam egy cikket a düh kitörésekről de nem találom. :( de a lényege az volt, hogy amikor elkezd dühöngeni a gyerek, ne azzal reagálj rá te is hanem öleld meg és mond neki hogy "Tudom hogy most ideges vagy, de így is szeretlek." Fontos hogy tudja, bárhogy is viselkedik, szereted. Kicsi, nem tudja hogy vezesse le ha valami nem sikerül neki, vagy valamit nem kaphat meg. Idősebb korba erre az érzelem kifejezésre tudunk masképp reagálni, sok féleképpen, de ő még kicsi és így tudja kifejezni magát.

A figyelmedet akarja. Érzi hogy lelkileg ingatag vagy, ezt a példát látja. Van egy ismerősöm, ő mesélte hogy sokszor kikapott a gyereke szinte a semmiért. Akkor döbbent rá mit tett mikor a kislánya elkezdte pofozni a barbyját és mondta hogy ez a baj veled meg az a baj. Attól a naptól kezdve nem bántotta. Neki is problémája volt a kislány apukájával, azóta külön mentek és mindkettőnek van kapcsolata.

Valami megoldást kell találnod hogy a gyerek kiegyensúlyozott anyukát kapjon. Megérdemli hogy boldog legyen, de te is!!!! Együtt kell ezen átlendülnötök. Keresem neked a cikket...

2016. márc. 5. 18:18
 9/9 anonim ***** válasza:

[link]

Ez nem ugyan az mint amit én olvastam, de nagyon jó cikk.

2016. márc. 5. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!