Mit tegyek? Nem nekem való a gyerek nem szeretném se az ő életét se az én életemet tönkre tenni
Tényleg keress segítséget. Pszichológus, nevelési tanácsadó. Védőnőd (ha normális) tud tanácsot adni, hová tudsz fordulni.
Egyébként megkérdezhetem, mit jelent, hogy rossz? Mit csinál, mivel idegesít fel?
Valahol olvastam egy cikket a düh kitörésekről de nem találom. :( de a lényege az volt, hogy amikor elkezd dühöngeni a gyerek, ne azzal reagálj rá te is hanem öleld meg és mond neki hogy "Tudom hogy most ideges vagy, de így is szeretlek." Fontos hogy tudja, bárhogy is viselkedik, szereted. Kicsi, nem tudja hogy vezesse le ha valami nem sikerül neki, vagy valamit nem kaphat meg. Idősebb korba erre az érzelem kifejezésre tudunk masképp reagálni, sok féleképpen, de ő még kicsi és így tudja kifejezni magát.
A figyelmedet akarja. Érzi hogy lelkileg ingatag vagy, ezt a példát látja. Van egy ismerősöm, ő mesélte hogy sokszor kikapott a gyereke szinte a semmiért. Akkor döbbent rá mit tett mikor a kislánya elkezdte pofozni a barbyját és mondta hogy ez a baj veled meg az a baj. Attól a naptól kezdve nem bántotta. Neki is problémája volt a kislány apukájával, azóta külön mentek és mindkettőnek van kapcsolata.
Valami megoldást kell találnod hogy a gyerek kiegyensúlyozott anyukát kapjon. Megérdemli hogy boldog legyen, de te is!!!! Együtt kell ezen átlendülnötök. Keresem neked a cikket...
Ez nem ugyan az mint amit én olvastam, de nagyon jó cikk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!