Mi a véleményetek az Irén névről?
Mivel minden nevet társítok egy személyhez, így ez a név engem irritál.
Biztos mondtam már te is, hogy
"--húúú nem ismerem azt az embert de úgy szájba csapnám!" (pedig messze áll tőled az agresszió) Nos így vagyok az Írén névvel. Társítottam egy alkoholista nőhöz aki hazug, rosszindulatú, irigy ember.
Persze ésszel felfogom, hogy ez csak egy név, és vannak rendes, kedves Irénnek is..De nekem akkor is csak az az 1 rossz ember ugrik be.
Értelmetlen dolog emberi tulajdonságot névvel társítani.
Én két Irént ismerek, egyik anyósom, a másik meg egy kollégám, de mindegyik kedves, odaadó és lelkileg nagyon érzékeny visszahúzódó ember.
Olyan előfordul, hogy valakit nem kedvelünk, és ezért az ugyanolyan nevűeket sem bírjuk előítéletből, de ez rossz megközelítés. nem velük van a baj, hanem mi keressük bennük a hibát, és ha nagyon keressük, találunk is.
Hangzásával kapcsolatban pedig, nem tartozik a kedvenceim közé, bár az idegen megfelelője, az (fonetikusan írom) Ájrin nagyon is szépen hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!