Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után 3 hónappal depress...

Szülés után 3 hónappal depresszió?

Figyelt kérdés

Eddig minden ok volt. Gyerek alszik éjszaka, az sincs, hogy kialvatlan vagyok, mégis òlmos fáradságot érzek. Meguntam minden nap beszélni vele, mert "sokat kell vele beszélgetni! " nekem egyszerűen néha nincs kedvem beszélgetni. Úgy érzem már ezzel is elhanyagolom. Már az altatást is Meguntam, megkapja a cumit és haggyon békén. . De ettől meg úgy érzem jobban szereti azt a műanyag izét, mint a karomban elszenderedni. Egész nap nyekereg és semmivel se tudom megnyugtatni. Egy ideig felvettem, de már nehéz és ilyenkor feszkelodik, mint akinek ez se jó. Tegnap megneztem egy filmet, hogy kikapcsoljon, addig jó volt, de megint jönnek a hülye gondolatok.

Néha azon agyalok, hogy neki nincs rám szüksége, egész nap elvan a cumijával, meg ha vki ellátja a kaját, pelust. Meg ha beteg lesz, biztosan beadom intézetbe. Meg biztos nem kellek neki, mert nem szoptatom és evés közbe rám se néz. Szülés után volt pár sírós napom, de könnyen tulvoltam rajta, élveztem az egészet. Most viszont menekülnék. Már az se vidít fel, ha felajanlja a férjem, hogy vigyáz rá délelőtt, én meg menjek nyugodtan ahova akarok. Nem akarok sehol se lenni. Mi a baj velem? ?

2016. márc. 4. 11:01
 1/9 anonim ***** válasza:
26%
Keress fel orvost, vagy kapd össze magad, mert ezt rossz volt olvasni is.
2016. márc. 4. 11:11
 2/9 A kérdező kommentje:
Segítségért jöttem ide én is tudom, hogy borzasztó, amit érzek. Eddig imádtam vele lenni, de most vmi megváltozott.
2016. márc. 4. 11:13
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
Szia. Hány éves vagy? Terveztétek a babát? Amikor megtudtad, hogy terhes vagy örültél neki? Nem érzed azt, hogy esetleg korai volt és miatta le kell mondanod dolgokról az életedben? A férjed mit mond ezekkel a gondolataiddal kapcsolatban? Amikor a férjed otthon van (hétvégéken) akkor is ilyeneket érzel, vagy akkor jobb, hogy ketten vagytok a babára? Van valami ami most boldoggá tenne? (Pl. egy wellness hétvége a férjeddel) Vagy semmi nem jó most?
2016. márc. 4. 11:15
 4/9 A kérdező kommentje:
Tervezett volt, persze örültünk. Nehéz, koraszülésem volt, apuka vágta el a zsinórt, de már az az emlék is kezd halvanyulni, mint ahogy a szoptatási sikertelensegem is. Úgy érzem, most hogy már kiürült belőlem az a rengeteg hormon, kiderült, hogy nem is vagyok anya típus. Minden érzésem csak a hormonkoktel miatt volt. Jobb, ha 3asban vagyunk, bár én néha inkább kimegyek, vágyok egyedül lenni.
2016. márc. 4. 11:22
 5/9 A kérdező kommentje:

27 vagyok. Férjem annyit kérdez, miért vagy megint szomorú? Ne legyél már ilyen. Turelmesebbnek kell lenned. Ő még csak egy kisbaba. Én nem tudok mindig itt lenni.

Igaza van amúgy. De sztem ő se érti mi van velem, minthogy én sem.

2016. márc. 4. 11:26
 6/9 anonim ***** válasza:
Mit csinálsz, ha nagyon sír?
2016. márc. 4. 11:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Ha nagyon, akkor kap enni, vagy altatom. Általában csak ezek miatt sír nagyon. Ha csak nyűgös, sokat énekeltem neki, imádta. Korbevittem a szobába, megmutattam mi micsoda. Hoztam kedvenc plüssét. Már a lázát is mértem, hogy miért nyögdécsel, fújtat egész nap. Mentünk direkt vendegsegbe, lásson több embert is. Ahogy hazaertunk újból nekikezdett nem tetszett a plüss, a dalocska, a séta. Én mondtam magamba, az a baja esküszöm, hogy egyáltalán ott vagyok.
2016. márc. 4. 11:40
 8/9 anonim ***** válasza:

Tényleg menj orvoshoz, elég valószínű, hogy ez szülés utáni depresszió, simán előjöhet most is. Ne ostorozd magad, nem tehetsz az érzéseidről, viszont fontos, hogy szakszerű segítséget kapj!

1-es válaszolónak meg: nem a kérdezőt volt rossz olvasni, hanem téged.

2016. márc. 4. 12:07
 9/9 anonim ***** válasza:
3. vagyok, köszönöm a lepontozást, akkor én mentem is innen..
2016. márc. 4. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!