Ti megkereszteltettétek a babátokat?

Nem.
De nem azert, mert ellenzem, hanem azert, mert nem kerult ra sor soha.
Az en csaladom vallasos (nem fanatikusan), reformatusok vagyunk, a ferjemeknel a csalad fele katolikus, masik fele kifejezetten ateista. A ferjem nem az, de nem is lett megkeresztelve.
Azt mar regen eldontottuk, hogy egyszer lesz keresztelo es reformatus templomban, de a csalad igenyelne az "unnepseget" is, viszont mindenki messze lakik mindenkitol es mindenki nagyon elfoglalt. Nehez osszehozni. En is lusta voltam igy megszervezni, mert korulmenyes.
Most meg mar nem eleg kicsik es nem is eleg nagyok hozza, felek, hogy akkora eloadast tartananak a templomban, hogy rajtunk szornyulkodnenek/nevetnenek.
Szoval most ugy gondolom, hogy varok 1-2 evet, majd besetalunk a helyi templomba es szepen, csendben, felhajtas nelkul megkereszteltetjuk oket.

igen. de hogy ti megkereszteltetitek e a ti döntésetek kell legyen...akkor van értelme a keresztelésnek, ha a szülők vallásos szellemben tanítják a gyermeket, másként nincs, ha nem fontos nektek ez az egész, hagyd a fenébe...
én örültem volna mondjuk ha megkeresztelnek annak ellenére hogy a szüleim nem vallásosak..kislánykorom óta tudom hogy hiszek Istenben annak ellenére hogy a családom full ateista. Amikor a férjemmel a templomi esküvő mellett döntöttünk (ő vallásos) tiszta macera volt a keresztelkedés, felnőtt korban sokkal gázabb.
szóval ha egy kicsit is fontos nektek a vallás, kereszteltessétek meg. Aztán majd ő eldönti hogy megy e tovább az úton.

köszönöm a hozzászólásokat mindnekinek!
Én is így gondolom hogy semmi jogom ráerőltetni a picire egy vallást amiben lehet hogy nem is fog hinni.
majd ha nagy lesz eldönti mit akar
Én és a párom se vagyunk hites emberek megkresztelve megvagyunk mindketten aztán annyi nem gyakoroljuk a vallást.

A dolog nem is olyan egyszerű, mint hinnétek. A gyerek nagykorára nem választ magának vallást, mert eszébe sem jut. Ha szeretne szép ünnepélyes esküvőt, felnőttként jár végig olyan utat amire akkor semmi szükség.
Ha nektek nincs egyházi esküvőtök, vagy nem is vagytok házasok mikroszkóppal kell találni papot vagy tiszteletest, aki megkereszteli. ( Mehettek püspöki engedélyért, stb )
És ennél is jó, ha nem az esküvő előtt derül ki.
Ne tedd ki annak a hülye helyzetnek, hogy kamaszként mondjuk jehovista akar lenni, és neked nincs érved.
Az európai kultúra a keresztény valláson fejlődött olyanná, amilyen, egy kis ünnepséget megér, hogy valamikor ne érezze magát ebből kirekesztettnek.
Keresztszülőnek lenni nagyon aranyos dolog.
Amúgy meg nem kell ezt az egészet elmisztifikálni. Az én fiaim meg vannak keresztelve, az unokám nincs. Ha mindegy lenne, úgy igazán, akkor a menyem miért tiltakozik ellene?? Szerintem mert hárítja.
Érdemes megkereszteltetni. Ettől a babának semmilyen hátránya nem lesz, viszont később nagyobb eséllyel jut majd be egy színvonalasabb egyházi iskolába, nem beszélve arról, hogy ha a leendő párja egyházi esküvőt szeretne, sokkal kevesebb teendője marad felnőtt korában.
Egyébként meg, ha nem csináltok nagy felhajtást akkor nem egy drága dolog és a családi béke is megér néha ennyit.
Az én gyerekeim sem vallásosak és soha nem is erőltette rájuk senki, hogy higgyenek bármiben.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!