Hogyan szoktattátok rá a babátokat az x óránkénti evésre? Hagytátok sírni mikor éhes volt?
Eszembe se jutott,mindig igény szerint szopott.
És ha véletlen szomjas..? Sírjon?
nem kellett nagyon rászoktatni..kb 2-3 hetes korától elkezdte érdekelni a cicin kívül más is - az ölelés, a ringatás, a dúdolás...elég sokat volt ébren (szinte semmit sem aludt hasfájás miatt) ezért felállítottam egy napi rendet fix étkezési időpontokkal - ez általában ennyi idős babánál nem működik mert úgyis eltrollkodja alvással, de mivel az én babám cs...tt aludni, legalább előbb volt napirend :)
na szóval felírtam az evés időpontokat egy füzetben, és akkor tettem mellre....első nap kicsit nyűgös volt hogy nem lehet egész nap cicin, de akkor felvettem, járkáltam vele, kivittem sétálni, ringattam stb. és így elterelődött a figyelme az állandó cicifüggéstől...
gyakorlatilag 2-3 nap alatt úgy megszokta, hogy nem is kérte a cicit sem előbb sem később, csak amikor én odaadtam neki.
meg egyébként mindig alapszabály hogy az anya hozzáállása érzelmei kivetülnek a babára...ha úgy mond inkább mellre rakod, mert félsz hogy különben sírni fog, vagy hogy szomjas csak nem szól, vagy csak bizonytalan vagy, nem vagy határozott, akkor ő ezt piszok hamar megérzi :) ha félsz hogy allergiás lesz tuti az lesz..ha félsz hogy sírni fog fogzáskor, akkor tuti megszenved vele...ha félsz hogy nem fog elaludni a vendégségben, akkor nem fog...ha félsz az orrszívástól, végig fogja üvölteni...és még sorolhatnám.
De ha az elején elhatározod, hogy kézben tartod a dolgokat, és a lényeg hogy jó kedv legyen és ne egy nyűg legyen a gyereknevelés hanem közös boldog és nyugodt pillanatok, akkor az úgy is lesz :) ha Tudod, hogy márpedig nem kell óránként cicire tenni ahhoz hogy jól teljenek a napok, akkor az úgy is lesz :)
ez tapasztalat hidd el :) ezernyi példát tudok rá pro és kontra a környezetemben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!