Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti megkereszteltettétek a...

Ti megkereszteltettétek a babátokat?

Figyelt kérdés
2016. febr. 24. 16:46
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
90%

Nem. Én úgy voltam vele, hogy ha majd eljön az ideje, akkor majd ő maga eldönti, hogy melyik vallást akarja képviselni.

Amúgy meg, ha valaki nem vallásos akkor nincs semmi jelentősége annak, hogy megvan keresztelve vagy nincs.

2016. febr. 24. 16:51
 2/28 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom! de anyósom annyira erőlteti ránk ezt a dolgot
2016. febr. 24. 16:52
 3/28 anonim ***** válasza:
Igen.
2016. febr. 24. 16:53
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk anyu erőltette a dolgot nagyon. Azzal próbált érvelni, hogy ha nincs megkeresztelve, akkor hogy fog rá Isten vigyázni, és hogy lesz belőle jó ember. Ellenérvként megemlítettem neki, hogy emlékezzék saját anyósára meg apósára, akik szó szerint egy misét sem hagytak ki, de őt megpróbálták elüldözni, mert nem gazdag parasztcsaládból származott. Ha meg isten csak a megkeresztelt birkáira figyel, akkor olyan isten nekünk nem kell.

Na szóval nem lett megkeresztelve, attól ugyanis nem lesz jobb ember. Ha ő maga úgy érzi, hogy szeretne megkeresztelkedni, akkor majd megteszi.

2016. febr. 24. 16:59
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok.

Megnyugtatlak: Az én anyósom is erőltette. Volt, hogy nagy hisztiket levágott, volt amikor felajánlotta, hogy kifizeti a teljes összeget amibe a keresztelő kerülne (mert ugye utána parti kell a vendégeknek)

Én végül azzal állítottam le, hogy azt mondtam neki, hogy Oké, meglesz a keresztelő, de X.Y lesz a keresztszülő, és evangélikus lesz. Mivel tudtam, hogy anyósom szívből utálja az illetőt, és ő római katolikusként kiakadt, hogy evangélista legyen az unokája, így letett róla..:)

2016. febr. 24. 17:02
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

A nagyot anno igen, bár nekem ez már akkor sem volt igazán fontos, de a nagyszüleim erőltették, én meg fiatal voltam még, és hagytam magam rávenni.

A kicsi már nincs megkeresztelve, és nem is lesz. Megy is a zsörtölődés, de megmondtam, ha mindenáron akarnak valami felhajtást, akkor tartunk névadó ünnepséget, akkor lehet örvendezni meg ajándékot adni neki, ha enélkül nem bírják ki, én mondjuk ehhez sem ragaszkodnék, de ennyi, egyházi szertartás nem lesz, ahogy egyházi esküvőm sem volt, mert egyszerűen nem érzem szükségesnek.

2016. febr. 24. 17:07
 7/28 anonim ***** válasza:
52%
Igen, de mi komolyan is gondoljuk a keresztény nevelést, a gyerekek keresztszülei pedig lelkész házaspár. Az, hogy Jézus mellett döntenek majd nagy korukban, az jó, addig pedig tanítva lesznek.
2016. febr. 24. 17:25
 8/28 anonim ***** válasza:

Nem. A férjem családjában már a férjem generációja sincs megkeresztelve, a nagyszülők katolikusok, de nem gyakorolják a vallást. A mi családunkban a szüleim reformátusok, én is meg vagyok keresztelve, de egyikünk sem gyakorolja a vallást.

Így, szerencsére a nagyszülők sem erőltették a dolgot, és mi sem. Igazából fel sem merült.:)

2016. febr. 24. 17:25
 9/28 anonim ***** válasza:
Igen,mindhármat.
2016. febr. 24. 17:34
 10/28 anonim ***** válasza:
66%
Nem. Nincs bajom sem a keresztenyseggel, sem az ateizmussal. De legyen az o dontese.
2016. febr. 24. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!