Van vmi ismeretterjesztő filmsorozat, mesesorozat 5-6 éveseknek? Mint a National Geographic mondjuk.
én is az egyszer volt az életet javasoltam volna, amiből van többféle: egyszer volt az ember is van. csak az a baj vele, hogy valószínűleg nagyon elavult biológiai és történelmi tényeket tartalmaz, hiszen nagyon régi.
de nem biztos, hogy maga a műfaj rossz emiatt, érdemes lehet nézni, csak ne jegyezzék meg a gyerekek:)
Az egyszer volt az élet (történelem) sorozat másik részét, az egyszer volt az EMBER-t is ajánlom, az emberi test működéséről szól (5 dvd van összesen azt hiszem, lemezenként 5-5 résszel, mint pl. szív, szem, máj, légzés, agy, hallás stb.)- direkt az ovis, kisiskolás sorozatnak.
Az én 5,5 évesem imádja, a múltkor a gyerekorvosnak kiselőadást tartott a "PROMOSZÓMÁK"-ról (kromoszómák), hogy apa és anya PROMOSZÓMÁI táncoltak a hasamban és abból lett ő és apa egyik Promoszómája CSAK EGYLÁBÚ (Y kromoszóma), de nem baj, ő azért lett kisfiú :)
Illetve a HOGYAN MŰKÖDIK sorozatot is ajánlom, itt pl. az ő érdeklődésüknek megfelelően rajzosan, értelmesen, mesés környezetben magyarázzák el a mikrofon (membrán), a fényképezőgép, a klímaberendezés stb. működését, esetleg a találmányt vagy az adott eszköz fejlődését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!