Milyen ismeretterjesztő könyvet ajánlanátok kisiskolás fiúnak?
Szia! Nem mind könyv lesz, amit ajánlok, de gondoltam, hátha…
Szerintem nézd meg a Tények három dimenzióban c. könyvet, ez olyan, hogy ha kihajtod, akkor pl. 3D-s morzegép hajtogatódik ki benne:
Ami nekem még nagyon tetszik, bár nem könyv, és elég nagy, falra kell tenni, és egyben ismeretterjesztő, de érdekes „böngészős” dolog, az a Világtérkép gyerekeknek:
Itt sajnos kicsiben van fent, így nem látszik a lényeg, hogy minden földrészen arra jellemző figurák, események megjelenítése van. (Ilyen létezik állatosban is egyébként, én szerintem egy olyat fogok szerezni a természetkedvelő, hasonló korú fiamnak.)
Ha nem csak könyvben gondolkozol, érdemes szétnézned a „tudományos játékok” piacán, én pl. kb. 6 éves korában vettem egy ilyen elektormossággal kísérletező készletet, amit nagyon élvez a gyerek a mai napig:
De most, hogy keresgéltem, látom, hogy van pl. ilyen is, ami történelmi témájú (ezt nem ismerem): [link]
Ha szerelni is szeret, akkor pedig szerintem nagyon jók a napelemes játékok, ezekből rengetegféle van, ilyen-olyan napelem hajtotta dolgokat tud összerakni, és szerintem még nagyon jó nevelő célzatú is, mert játék közben megismerkedik ezzel a könyezetkímélő energiaforrással.
bocsánat, most látom, hogy elírtam:
– az elsőnél a Tények három dimenzióban c. sorozat Találmányok c. kötetére gondoltam,
– a Világtérkép gyerekeknek pedig itt látható az oldal alján: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!