Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekes anyukák milyen...

Kisgyerekes anyukák milyen gyakran takarítotok?

Figyelt kérdés

Gondolok a porszívózásra, felmosásra, mosdó takarítás, sütő, mikro (ha használtok), ablak...stb. Hány gyerkőc van?

Köszi

2016. febr. 19. 09:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
9-es vagyok: nem vasalok.
2016. febr. 19. 10:31
 12/23 anonim ***** válasza:
55%

3 gyerek van.

Porszívózás hetente kétszer. Közben felseprés, felmosás. Fürdőszoba és wc takarítása naponta.Függönycsere 3 havonta talán.

Mikrot párnaponta takarítjuk.

Sütőt 2-3 hetente.

Mosogatógépet, mosógépet 2-3 havonta átmossuk.

Portörlés szükség szerint:)

2016. febr. 19. 10:36
 13/23 anonim ***** válasza:
96%

1 gyerek, sosem alvo baba.

Porszivozas, heti 2

Felmosas heti 1

Furdoszoba hetente

Konyha hetente

Mosas naponta

Nem vasalok mert felesleges

2016. febr. 19. 10:36
 14/23 anonim ***** válasza:
36%

3 kisgyerek van, a legkisebbel vagyok itthon. Nagy házunk van, amit használunk belőle, az is min. 180 nm, s akkor még ott az udvar, a kert.

Részletekben takarítok, így kb. 5 naponta tudok mindenütt tisztaságot varázsolni. Ez soknak tűnhet, de csinálja utánam takarítónő nélkül, este 10-kor hazajövő férj mellett, aki tudja!

2016. febr. 19. 10:39
 15/23 anonim ***** válasza:
72%

hűűű, itt majd mindenki szuperanya :o

1 gyerek van, ovis. lakás, 3. emelet.

hetente 1-2x porszívózok fel.

söprés akkor, ha látom, hogy kell. mondjuk minden nap van olyan része a lakásnak, ahol igen, de akkor csak lokálisan, ott (pl asztal körül... de ezt inkább a morzsira bízzuk :))

felmosni talán 2-3hetente, vagy még ritkábban, persze ha valami kiömlik, kiborul, akármilyen nyomot hagy, akkor ott lokálisan feltörlöm (pl az ajtó környékén a sárnyomokat).

vécét néhánynaponta körbetörlöm klóros cuccal, kádat 2-3 hetente vízkőoldóval átmossuk (amúgy esti fürdés, meg mosás után csak simán ki van öblítve).

sütőt, mikrót ha koszos lesz, kitakarítom. nem minden használat után, mikrót főleg nem. mivel szinte csak a kávét melegítjük benne, így van, hogy hetekig nincs kitakarítva, mert minek? szóval lényegében, ha kifut, kifröccsen valami.

sütő... jajj, azt nagyon kellene takarítanom már régóta, de nem visz rá a lélek...

ablakot egy évben 2-3x. karácsony meg húsvét előtt mindenképpen :D meg talán 1x nyáron is pucolok, ekkor van függönymosás is.

ja, és a szekrények tetejét (főként a konyhaszekrényét) NEM szoktam letörölni, ahogy a hűtőt meg a mosógépet sem húzom el a helyéről, hogy kitakarítsak mögötte. az ágy/ülőgarnitúra mögött is csak annyira, amennyire a porszívó csöve befér.

na, hát ilyen igénytelen vagyok :o :P

2016. febr. 19. 10:44
 16/23 anonim ***** válasza:
55%
Hetente egyszer van porszívózás, felmosás, WC-k és fördőszobák takarítása. Sütő és mikro szükség esetén, ablak évente kétszer. Egy gyerek van, hamarosan kettő lesz. Aztán ha lesz harmadik és ahogy nőnek, gondolom egyre gyakrabban kell majd takarítani is.
2016. febr. 19. 11:44
 17/23 anonim ***** válasza:
55%

Porszívózni csak ha nagyon muszáj, én nagyon utálom a hangját, jobban, mint a gyerekek. Söpörni naponta szoktam, mivel nálunk egyáltalán nincs szőnyeg, így nem fogja meg a port semmi, a férjem meg allergiás rá, ezért ezt naponta meg kell csinálni (néha többször is). Felmosni 1-2 naponta szoktam most, mert újszülött kisbabám van (még csak 9 napos), egyébként heti kétszer, amíg csak a nagy volt. Zuhanytálcát, wc-t heti egyszer takarítom. Tűzhelyet akkor, ha piszkos lesz, ami nálunk elég gyakori, sokszor kifut valami, úgyhogy azt folyamatosan. Sütőt ritkán használom, ezért azt csak 1-2-3 havonta pucolom ki. Mikrónk nincs.

Ablakot háromhavonta, szóval minden évszakban egyszer, de azt nagyon gyűlölöm, és nem is tudom szépre megcsinálni, már egy ideje tervezem, hogy legalább évente egyszer hívok valakit, aki tényleg szépen meg tudja csinálni.

2 gyerek van, egy pici baba, és egy 8 éves.

2016. febr. 19. 11:50
 18/23 anonim ***** válasza:
55%

Ja, vasalni meg akkor, amikor kell, ez nincs beosztva, hogy hányszor egy héten. Mivel ugye kisbaba van, és sok textilpelenkát használunk, ezért szinte minden nap, vagy minden másnap vasalok, meg az ő ruháit amúgy is kivasalom. Amíg ő nem volt, addig nagyon ritkán vasaltam csak, mondjuk ha valami gyűrötten száradt meg, akkor azt igen, vagy a rakott szoknyámat is kivasaltam, meg amibe élet kellett vasalni, de nem volt egy mindennapos dolog a vasalás.

Különben én vasalni pont, hogy szeretek, csak nagyon el tudom vele húzni az időt, ezért ha lehet, nem kezdek hozzá, csak ugye most tényleg muszáj.

2016. febr. 19. 11:53
 19/23 anonim ***** válasza:
55%

Bevallom hozzám jár egy takarítónő két hetente, ő akkor megcsinálja a "nagyobb" dolgokat.

Én emellett heti egyszer porszívózok, étkezőt-konyhát minden nap felsöpröm. Felmosni is heti egyszer szoktam az egész házat, de ha főzök és koszosabb lesz a konyhapadló, akkor felmosom természetesen.

Sütőt havonta zsíroldozóm, mikrót hetente-kéthetente törlöm át. Minden melegítéshez mikrofedőt használunk, így nem fröcsög a kaja melegítés közben, tehát nagyjából mindig tiszta.

Ablakot,na azt a takarítónőre hagyom, kb. 2-3 havonta csinálja meg.

Két gyerek van, egy 4 éves és egy 4 hónapos.

2016. febr. 19. 13:48
 20/23 anonim ***** válasza:
2 gyerekem van, a kicsi már ovis, dolgozom. A konyhai eszközöket, pultot naponta letörlöm, kb.1 perc. Régebben naponta porszívóztam, most hetenye, vagy szükség szerint. Minden nap felmosok viszont, mert lent cipõvel behozzuk a koszt, az emeletre zoknival megyünk csak. Mosdót naponta letörlöm, alapoabban hetente takarítom. Ablakot havonta, vagy még ritkábban.
2016. febr. 19. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!