Kisgyerekes anyukák, mi lesz ma nálatok az ebéd? Miket szoktatok főzni hétvégén? Mennyi idősek a gyerekek?
Ma kelkaposztafozelek lesz fasirttal.
Tegnap tejfolos gombapaprikas volt makaronival.
Ami az elmult egy hetben volt:
Husleves
Brassoi
Husgombocos spagetti
Sult hal krumplival
Hamburger-gyros (csalad fele ezt, fele azt szereti jobban)
Krumpligomboc leves
Palacsinta
Fokhagymakremleves
Fahejas es kakaos csiga
Ennyi jut eszembe.
Marhahúsleves grízgaluskával lesz a leves ma és holnap. Ma vadas lesz zsemlegombóccal, holnap Stefánia fasírt krumplipürével.
Múlt héten tojásleves, rakott krumpli, hentes tokány voltak.
4 és 3 éves lányaim vannak.
Szeretik a főzelékeket, rizottót, tojásos nokedlit, túrógombócot, bolognait, rakott brokkolit/karfiolt, lasagnét, krumplis/túrós tésztát, sült halat is szoktam csinálni, rizsfelfújt, palacsinta, sóska, spenót, tésztasaláta. Hirtelen ennyi jutott most eszembe.
Hétvégente uzsira meg a sütőtök a sláger ilyenkor, csak azt esznek. A kocsonyát is szeretik.
Rántott hús rizzsel, muffin vagy palacsinta desszertnek. Nem vagyunk "levesesek".
Gyerekek 12, 8 éves, 3 hónapos.
Ma a férjem főz.
párolt káposzta, húsleves, gulyás leves, pogácsa, rántott hús, töltött hús, tészták. rizs, hercegnőburgonya, krumplipüré. mostanában szoktam olyan karajt vagy csirkemellet késziteni, hogy jénaiba kis vaj, vagy olaj rá a hús, szeletekben lilahagyma, paradicsompüré, sajtkrém, bacon. és ezt megsütőm. a fiam imádja.
ilyesmiket szoktam készíteni.
Nálunk ma tepsis krumpli volt csirkemellel, anyóstól pedig kaptunk fincsi húslevest, jaj de imádom (a levest és anyóst is) :)
A héten még lazacos-brokkolis gnocchi-t főztem (kb. 20 perc az egész), persze kész gnocchi-ból és 500 Ft-os lacacnyesedékből, még mielőtt bárki is felháborodna :)
Múlt héten pedig bolognai rizottó volt brokkolikrémlevessel.
Hétköznap nem nagyon főzök, mert este fél7 előtt nem érünk haza sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!