Ha nekem nagy görbe orrom van, akkor mennyi az esélye, hogy a gyerekemnek is az lesz?
Itt egy angol cikk, olvasd el, jól leírja, hogy igazából ez nagyon komplikált és többnyire megjósolhatatlan.
De szerintem ha körbenézel a családodban és az orrod formája több generáción át öröklődött, akkor nagyobb az esélye. Illetve a párod orrával kapcsolatban is ugyanezt megnézném. Es ezek alapján következtetnék. Persze ettől még bármi lehet.
Az ultrahangokon a szonográfusok mindig mondják, hogy a magzat az én orromat örökli majd, de azt is, hogy a babák orra nem horgas és nagy, mint a férjemé.:)) És, hogy 10 éves korunkig nőhet. Sőt, az orr 40 éves korunkban ismét növekvésnek indul. Kiszámíthatatlan tehát a dolog.
Egyébként igen, általában az egyedek a nagyszüleikre hasonlítanak, a családi hasonlóság elmélet szerint. Vagyis, gond nélkül őrizhet belőled is domináns jegyeket, de a férjed anyukájából is, ha a képeket összemontírozod, mindkettőtökre ugyanannyira hasonlítana, akkor is, ha ti egymásra nem.:)
Nálunk pl. mindenkinek kreol bőre van, kivéve anyai nagyapám és én, nekünk fehér. Viszont az ő kék szemét elnyomta nagymamám barna szeme, így az utódok barna szeműek lettek.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!