Adhatok a gyerekemnek saját kitalálású fantázia nevet?
megpróbálhatod
de nem hiszem h elfogadják majd ...
Hogy jön ahhoz hogy "csak akkor ha író leszel?" :D
És milyen névre gondolsz? Becenév vagy anyakönyvi? Csak én nem értem a kérdést?
Anyakönyvinek gondolnám.
Tulajdonképpen az Enikő és a Tünde is Vörösmarty Mihály kitalációja, azelőtt nem léteztek ezek a nevek. És még van egy pár ilyen.
én se értem....becézd pl Samarának, oké, minek ehhez írónak lenni? anyakönyvezett névként úgysem fogják elfogadni, hivatalos helyeken, okmányokon, csak azt ami a személyiében szerepel.
Aki írói álnéven ír, annak az írói álneve csak úgy lóg a levegőbe, de nincs anyakönyvezve.
Attól hogy Vörösmarty alkotott néhány nevet, még nem lettek rögtön anyakönyvezhetők.
Gondolod Bartos Erika gyerekeit Bogyónak és Babócának anyakönyvezték???
Jelenleg úgy kell egy nem anyakönyveztethető utónevet engedélyezni, ahogy a 7-es válaszoló írja. Attól, hogy író vagy, még nem biztos, hogy engedélyezik :D :D, meg maradjunk annyiban, hogy Vörösmarty kicsit nagyobb név a szakmában (legalábbis egyenlőre, nem tudhatjuk...)
Mi lenne egyébként az általad alkotott név? :)
Jajj...Azért az 1800-as években bőven más világ volt. És igen, Vörösmartyhoz kötődnek nevek, amiket ő talált ki, de ezek csak jóval később lettek anyakönyvezhetőek, ha jól tudom. És ő nem azért találta ki őket, mert a gyerekeit akarta így elnevezni, hanem mert illettek a műveibe. Akkoriban a névadás, az anyakönyveztetés teljesen másképpen működött. Ma már jóval több hercehurcával jár, én nem vállalnám be. :) Az meg megint más dolog, hogy annyi de annyi furcsa név van az utónévkönyvben, hogy onnan simán válogathatsz. :)
(magyar tanár vagyok, és pontosan Vörösmarty után lett a lányom Lilla...irodalmi nevet szerettem volna - szakmai ártalom :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!