Miért csak itt a gyakorin vannak "szuperanyák"?
Itt a legtöbb anya bio-öko saját készítésű étellel eteti a gyerekét, 100-ezres autósülésbe ülteti, soha nem néznek tv-t, nem ismerik a telefont... stb
A saját tapasztalatom a környezetemben, pl amikor bölcsibe megyek a fiamért: már az öltözőben adják a Dörmi-t és társait, meg minden második gyereket GYEREKÜLÉS NÉLKÜL teszik autóba. Mert csak városon belül mennek (15ezres Agglomerációs városban élek). A nagyobbik tesó (ovis) addig a telefont nyomja.
Leginkább a gyerekülés nélküli szállítás akaszt ki, mert felháborodok, hogy ennyire lesz.rják a gyerekük életét? Mert igen, akár 40-nél is meg lehet halni, nem kell autópálya.
Mi rengeteget autózunk, mindegyik kocsiban van gyerekülés, és a megtett út hosszától függetlenül bekötöm a fiam.

Nekem két gyerekem van. Mindig autósülésben utaznak. Erre gondosan ügyelünk. De nem 100 ezer csak 16 vagy mennyi volt. A bio-öko kajáról annyit, hogy nem hiszek benne, mert nekem ne mondja senki, hogy a bio sárgarépa nem abban a földben termett, mint a nem bio. Ugyanúgy kapott vegyszert, mint a másik. Egy példa! Férjem a mezőgazdaságban dolgozik. Műtrágyát elvileg!!! nem lehet szórni az adott gabonára. Nem is szórnak nappal, csak éjszaka mert akkor úgy sem látja senki. Na ez a bio növénytermesztés. Csokit meg bármilyen édességet esznek a gyerekeim, van amit szeretnek, van amit nem. Gagyi csokikat kerüljük, mert mi magunk sem eszünk olyat. De Kindert, Milkát ás társait simán. A kölesgolyótól a hideg kiráz mikor azt hallom, hogy azt ad a gyereknek. Egye ő azt a hülyeséget...
És igen néznek tv-t, hallgatnak zenét a laptopon, játszanak a telefonon és a tableten. :)

Én nem vagyok szuperanyu.
Bár a gyerekülésünk drága volt (az eredeti áránál sikerült igy is olcsóbban megvennünk, külföldről), de sokat járunk autóval, kikocsikázunk külföldre is nyaranta, muszáj volt olyan, amiben jól érzi magát és kényelmes is.
Ezen felül a kislányom imádja a Túró Rudit, sőt a tejszeletet is. :) Kölegolyó van itthon, kaptuk, elnyammogja azt is, de inkább játszani szeret vele, ki-be pakolja a tányérba. :)
A lányom baby tv-fan, azt szokta nézni, és szerencsére jó evő, a tejfölös pörkölt a kedvence tésztával. Sőt még a kolbászt is szereti, a lilahagymát, a tejbegrizt...nem öko egyik sem, és mégsem ördögtől való dolog szerintem.

Nem tudom, nem figyelek másokat ennyire mert még nem ovisok a srácok, de ma szólt rám az én orvosom, hogy nagyon kíméljem meg a gyerekeimet ameddig csak tudom a sótól és a cukortól. A fehér lisztre szükségük van, de ha lehet inkább köles és barátait szoktassam meg velük, a teljeskiőrlésű nekik nem szívódik fel megfelelően, de váltsam ki alkalmanként a fehérlisztet már most.
Belgyógyász, járnom kell hozzá és életmódváltásra vagyok kiírva, mert elkezdett problémákat okozni a táplálkozás (a klasszikus, nem a hamburgerezésről beszélek)
Krumpli liszt, tészta. Ez a baj és ez nem szuperanyuság kérdése, a gyerekeimnél látom, mennyire rosszul lettünk etetve gyerekkortól.
Az autósülésre nem tudok mit mondani, azt én is fontosnak tartom.
A tévét a nagyobb fiam mostanában nézi. Eddig nem is érdekelte, de a téli bezártság megtette a hatását. Majd leszokik, ha nyáron megyünk sokat estig.
A telefont meg úgy kezeli, hogy az állam leesik, a számítógépet is. A távirányítós játékokat is, a repülőket is már kezdi jól irányítani reptében, a csavarhúzóval meg kitűnően bánik :) Még nincs 2 éves és ennek viszont örülök, nem érdeklik a mondókák sem az éneklés egyelőre, csak ezek. Ez baj? Ez nem szuperanyus dolog mondjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!