Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálatok hol a határ? Mi az...

Nálatok hol a határ? Mi az ami már nevetséges? (kérdések lent)

Figyelt kérdés

Tehát nálatok mi veri ki a biztositékot? Gondolok olyanra,h az anyuka a kúszó mászó járni tanuló gyerekét egy percre sem engedi ki a szobából mondván a kő koszos esetleg hideg.

Vagy h egyetlen falat csokit édességet sem ehet meg még ha szegény gyereknek a nyála csorog csak hogy megkostólhassa.

Vagyhogy soha nem kap semmilyen italt csak vizet és vizet?

A tv valóban az ördög találmánya? Soha nincs tényleg senkinél bekapcsolva?

A homokozót messziről is elkerülik? Mert hát macska kakis stb.

A gyerek nem lehet koszos mert hát az milyen már,mindig tiszta még ha szegény játszana de nem mehet?!

A kérdés az,h van ilyen anya köztetek? Vagy van csak nem merik felválalni? Ha igen akkor csak tudják,h hülyeséget csinálnak.

A normális édesanyák mit szólnak ehhez a "nevelési" módszerhez?

Nektek van valami flúgotok? Amire úgymond allergiásak vagytok? Pl a gyerek nem érhet hozzá a kutyához/macskához vagy nem ülhet bele a bevásárló kocsiba pl tesco,lidl stb.

Kíváncsi vagyok ki hogyan gondolkodik ki hogyan nevel.

#gyerekek #anya #Nevekés
2016. febr. 16. 13:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A felsoroltjaid közül, ami nálunk valamennyire igaz az a víz. Reggel teát kap, de amúgy vizet. Persze alkalmanként van gyümölcslé, de ritkán. Ha beülünk valahova, ott általában gyümölcslevet kap, hacsak nem vizet kér.

Amire háklis vagyok, hogy nem ehet keménycukrot, egyáltalán nem ha kínálja valaki nem engedem elfogadni. Szóval ez az egy dilim van, amiről én is tudok, meg nyilván csomó másik is, amiről a környezetem számolna be.

2016. febr. 16. 14:57
 12/16 anonim ***** válasza:
35%

A járókában nem tud rendesen mozogni egy gyerek. Nem fejlődnek jól a nagymozgások, ami későbbi tanulási nehézségekhez vezet.

Nyilván nem attól káros, hogy 5 percre beteszed, amíg elszaladsz mosdóba, hanem ha nonstop benne van kényelemből.

2016. febr. 16. 15:10
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem egy fixa ideám van, mégpedig a víz. 2,5 éves lányom csak vizet ihat meg tejet. Frissen facsart narancslevet csinálok neki néha. Ennek az az oka, hogy láttam nagyon sok ilyen korú gyereket teljesen kirohadt fogakkal. A védőnő is panaszkodott, hogy ha látnám milyen löttyöket adnak a szülők a gyerekeknek.....

A csoki is ritka vendég nálunk, de nem folyik érte a nyála.

A többi amiket felsoroltál, nem gond. 3 napos kora óta macskával alszik.

2016. febr. 16. 15:26
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk nincs tévé, 5 éve, így nem tudunk mit bekapcsolni rajta.:)

Sose járunk nagybevásárolni, mert közel van egy Lidl, Spar, Aldi, így naponta inkább beugrunk friss dolgokért, ezekben nincs bevásárlókosár, így nem ültetjük a gyereket semmibe.

Nem eszünk édességet, csak ha étterembe megyünk (itthon nem szoktunk sütni, venni meg nem szoktunk). Főleg vizet iszunk, mert a kerületben finom a víz.

A többi nem igaz ránk, nem vagyunk sem tisztaságmániásak, sem macskakaka parázósak, sőt, cicánk is van.

Most akkor mi a normális vagy a nem normális, általad még idézőjelbe is tett nevelési módszert használjuk? Én pl. nem "tudom, hogy hülyeséget csinálok", ahogy fogalmaztál, mert szerintem nem csinálunk hülyeséget:)

Nem igazán szólok bele más életébe, amíg nem veszélyezteti a gyermekét, pl. homeopátia, verés, kínzás.

2016. febr. 16. 15:55
 15/16 anonim ***** válasza:

nekem 3 gyerekem van.

próbálok az arany középút maradni! :))

pl: hagyom, hogy a cicánkat megsimogassa, megdajkálja a gyerek, de azt már nem hagyom, hogy a macska megnyalogassa a kezét. ugyanígy csinálnám, ha kutyánk lenne.

vagy simán megfogjuk a bkv-n a kapaszkodókat, a közértben a kosár fülét, stb. de ha hazaérünk, mindig az első az alapos kézmosás! mindnyájan így csináljuk, így szoktattam pici koruktól őket.

amire talán igazán háklis vagyok, az, ha mocskos, pisis, nyálas, köpködő, összehányt, földön fetrengő hajléktalant, csövest látok... na nyilván az ilyesmi szitut kikerüljük, elkerüljük a közelségüket.

cukrot, édességet, kólát, és egyéb ördögtől való dolgokat is szoktunk fogyasztani, de módjával.

mekis kaját talán évente 2-3x eszünk.

nem dohányzunk, alkoholt ritkán és nagyon moderáltan iszunk. ebben igyekszünk jó példát mutatni nekik.

2016. febr. 17. 22:19
 16/16 anonim ***** válasza:

Nekem csak 5 hónapos babám van, van pár dilim. Ott ahol a gyerekem van, vigyék ki a háziállatot /lakás/. Ne üljön egy kanapén a kinti-benti kandurmacska, aki már 2 hete csavarog az istentudja hol. Ezenkívül ezek az állatok nem szokták a kisbabám, nem ismerni a reakciókat. Szóval inkább majd később Legyen cicus, kutyus ismerkedés, de akkor is saját allatainkkal, akiket jobban ismerek.

A másik a cumi. Utálom a cumit, a gyerekek függnek tőle és utólag többet árt, mint használ. Oké ezzel biztos vitatkoznának velem és lehet Igazuk is lenne valamennyire, de nálam akkor is tiltolista.

Kenguru és bebikomp? Inkább ne.

Tv megy folyton, de csak a hang miatt, ne csak síri csendben tudjon aludni. Amúgy ő még tényleg nagyon pici hozzá.

2016. febr. 18. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!