Nálatok hol a határ? Mi az ami már nevetséges? (kérdések lent)
Tehát nálatok mi veri ki a biztositékot? Gondolok olyanra,h az anyuka a kúszó mászó járni tanuló gyerekét egy percre sem engedi ki a szobából mondván a kő koszos esetleg hideg.
Vagy h egyetlen falat csokit édességet sem ehet meg még ha szegény gyereknek a nyála csorog csak hogy megkostólhassa.
Vagyhogy soha nem kap semmilyen italt csak vizet és vizet?
A tv valóban az ördög találmánya? Soha nincs tényleg senkinél bekapcsolva?
A homokozót messziről is elkerülik? Mert hát macska kakis stb.
A gyerek nem lehet koszos mert hát az milyen már,mindig tiszta még ha szegény játszana de nem mehet?!
A kérdés az,h van ilyen anya köztetek? Vagy van csak nem merik felválalni? Ha igen akkor csak tudják,h hülyeséget csinálnak.
A normális édesanyák mit szólnak ehhez a "nevelési" módszerhez?
Nektek van valami flúgotok? Amire úgymond allergiásak vagytok? Pl a gyerek nem érhet hozzá a kutyához/macskához vagy nem ülhet bele a bevásárló kocsiba pl tesco,lidl stb.
Kíváncsi vagyok ki hogyan gondolkodik ki hogyan nevel.
Hát én elég "laza" vagyok ilyen szempontból. Panelban lakunk 2 macskával, a gyerek itt kúszott, mászott mindenütt, kövön, parkettán, szőnyegen, még épp hogy ülni tudott vittem a játszótérre a homokozóba, a tv is szokott menni (baby tv), és azt is lekakilom ha koszos lesz a játékban odalent.
Egyedül az étkezésében figyelek oda, 2 éves még nem evett sem csokit, sem sütit, semmi édes, cukros sz*rt. Nem hiányzik neki, nem csorog utána a nyála. Mivel még nem jár közösségbe és mi sem eszünk ilyeneket és a családtagok is tiszteletben tartják, ergo ők sem hoznak ilyeneket így nincs is hol kinéznie magának. Majd ha ovis lesz nyilván megismerkedik ezekkel is, akkor kaphat majd néha, nem vagyok ilyen vaskalapos özo-bio.
Nem nevetségesnek gondolom, hanem sajnálatosnak. Van olyan felnőtt ismerősöm, akit úgy neveltek, hogy mindentől féltették... felnőttként kényszeres, szorongó, hipochonder lett. Elég idegesítő, hogy bármit mesélek neki, mindenben a potenciális veszélyforrásokat látja, egy számomra ártalmatlan helyzetben is halálos veszedelmet lát. (Neki nem is lett saját gyermeke, valószínűleg jobb is...)
Szóval a túlféltő szülők esetében én a gyereket sajnálom, mert egy kisgyermekbe nagyon könnyű beleplántálni a félelmeket és ez hosszú távon meghatározza a személyiséget.
A túlzott tiltás amúgy is a visszájára fordulhat. Pl. ismerős családban teljesen tiltották a cukros üdítőt. A gyerek meg annyira vágyott rá, hogy lopni is képes volt érte. Irtó ciki volt a szülőknek. De édességgel kapcsolatban is tapasztaltam már hasonlót, a saját gyermekem volt a szenvedő alanya többször, tőle loptak az osztálytársai, olyanok, akiket tiltottak az édességtől. Szerintem minél inkább tiltanak valamit, annál erősebb lesz a vágy iránta a gyerekben.
Nekem egyetlen ilyen dolog volt: fóbiásan féltem a kutyáktól. Tudtam, hogy ez probléma, és hogy mennyire korlátoz a hétköznapokban, ezért tudatosan erőt vettem magamon, hogy semmiképpen ne adjam át a gyerekemnek a saját félelmemet. Egészen kicsi korától arra tanítottam, hogy mindig kérdezze meg a gazdit, hogy meg lehet-e simogatni a kutyát. Ezt szépen meg is tanulta, és semmi félelem nincs benne. Az ő hatására én is megbarátkoztam végre a kutyákkal, már én is képes vagyok simogatni őket!
Első két gyermekemnél volt ilyen, hogy hiányzott 5 ml forralt víz a tápszerhez, erre képes voltam 5 millit forralni még. Meg fűszermérlegen mértük ki a tápszeradagot, halál pontosan.
Úgy vagyok vele, hogy nem tudhatjuk, kinek mi áll a háklija mögött. Minket beparáztattak, hogy nem lesznek egészségesek az ikreink, talán meg sem maradnak (egy éves korukig ez volt a terhesség félidejétől kezdve!!!), az idegeim romokban voltak, úgy éreztem, muszáj az orvosi javaslatokra támaszkodnom, mi mást tehetnék...
Aztán megmaradtak mind, három egészséges gyerekem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!