Ez tényleg annyira gáz lenne?
GYerekkori traumák miatt tűfóbiám van. Tű látványára ájulok, rosszul leszek - tőlem vért is fekve vesznek, egyébként leborul a székről.
A férjemmel megbeszéltük, hogy ha bármilyen tűvel kapcsolatos beavatkozás van a gyereknek, akkor ő ott lesz, mert rajtam csak a páni félelmet látná és nem szeretném ezt belenevelni. Így oltásoknál ő is jelen van, ő fogja le a gyereket, én a fejénél vagyok, nem látok semmit.
A férjem látta már, hogy mennyire be vagyok tojva, vérvételekre is kísért, hogy ne szökjek meg a váróból. Neki nem okoz gondot, a kötetlen munkaideje miatt simán meg is tudja oldani. Amikor a gyerek megkapta az injekciót, az orvos gyorsan eltünteti a fecskendőt, tűt, aztán ketten vigasztaljuk.
Múltkor beszóltak, hogy ez mennyire gáz, stb. Ha a férjemnek ez nem borít szét semmit és szívesen is van jelen akkor miért lenne gáz? Jobb lenne, ha a gyerek átvenné a tűktől való rettegésemet?

Egyszer kruppos rohammal kórházba került. A férjem pont nem volt ott. A nővérek mondták, hogy elviszik vért venni.
Tanácstalanul ácsorogva mondtam, hogy van ez a gondom...
Mondták, hogy akkor semmiképpen ne álljak mellettük, hanem az ajtóban álljak meg. Onnan nem láttam semmit, de mégis néhány lépésre voltam. Ketten nagyon profin megoldották, meg se nyikkant a gyerek, pedig levettek tőle némi vért, közben duruzsoltak neki. Amint végeztek, a kezembe nyomták, hogy most már nyugodtan foglalkozhatok vele, tűket eltüntették.
Attól jobban félek, hogy átadom neki a fóbiámat, amivel nem járna jól.
Anyám a pókoktól rettegett, belém is nevelte, azoktól is félek :)

"Amikor a gyerek megkapta az injekciót, az orvos gyorsan eltünteti a fecskendőt, tűt, aztán ketten vigasztaljuk."
Az, hogy a férjem megy be vele, nem gáz. De amit írtál, hogy ketten kell vígasztaljátok, inkább az. Próbáld meg, hogy a gyerek előtt tartod magad, inkább egyáltalán ne.menj. A tűszúrás - annak akinek nincs tűfóbiája - tényleg nem fáj, maximum mint egy szúnyogcsípés. Jó lenne, ha a gyerekbe nem ültetnétek el ezt a félelmet.
Egyébként nálunk is tuti, hogy az apja viszi majd a vizsgálatokra a gyerkőcöt. Nekem nincs semmi fóbiám, viszont iszonyat aggódós vagyok, és nem akarom, hogy majd átragadjon a gyerekre.
20 hónapos, neki még fáj. Némelyik oltóanyag olajos, az pláne fájdalmat okoz.
Szerencsére gyorsan meg lehet nyugtatni, de egy fél perc azért kell hozzá.
Vagy más kisgyerekek nem sírnak, ha injekciót kapnak?

Na nekem ebből lett vitám egyszer az egyik gyermekklinikán. Ki akartak zavarni a vérvételnél, én meg közöltem, hogy a gyerekemmel maradok. Nem vagyok tűfóbiás, bírom a böködést, erős tartásom van, amit a gyerek is érez, ezért nyugodtabb, ha vele vagyok.
Konkrétan hangos szóváltás lett az esetből, mert a kórház szerint az anyukák jó része rosszul lesz, ha a gyereket bökik.
A személyzetnek nem feladata a szülők sértegetése, tehát semmi közük a te tűfóbiádhoz! A gyerek a fontos egyedül, akinek így is van támasza, mert a férjed segít.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!