Anyukák mit isznak a gyerekeitek és Te meg a férjed mit szoktatok inni?
Én mióta terhes vagyok a 2. gyerkőccel, azóta gyümölcslé, vagy szénsavmentes ásványvíz, tea. Előtte szénsavas vizet ittam, meg üdítőket néha, teát minden nap.
A párom szénsavas vizet iszik, meg hétvégenként 1-2 üveg sört.
A fiúnk 6 éves, zöld kupakos ásványvizet iszik, vagy menteset. Teát, gyümölcslevet. Ritkán (havonta 1szer), egy kis dobozos sprite vagy canada dry megengedett.
A fiaink ( 6 es 3 evesek) : vizet, 100%os narancslevet, ritkan malna illetve narancs szoprpot, rengeteg tejet es kakaot. A kicsi a teat is szereti
A ferjem: kavet, tejet es vizet neha teat
En (22 hetes ikres kismama vagyok jelenleg) : tejes kavet (csak reggel) , vizet, 100%-os narancslevet (erre rakattantam mostansag) neha kakao illetve szeretem az izesitett asvanyvizet illetve a malna szorpot szodaval.
Colat is szeretjuk mindannyien de eppen a gyerekek miatt veszunk nagyon ritkan mert Ok addig innak amig elfogy es azt nagyon nem szeretnenk. Baratnom 2 eves kisfia napi masfel liter colat is megiszik hat en a gyerekeimnek 2 havonta engedelyezek 1 poharral.
Kisfiam masfel eves,vizet,tea es ritkan gyumolcslevet iszik.reggel es Este tejitalt.
En vizet,teat,rostos lehet,reggelente kavet.tejet ritkan.
Parom kb azt amit en,de o a szensavas uditoket is szereti.
Vizet!
A Nagy 4 éves, nem igazán szeret a vízen kívül semmit. Néha egy kis almalevet, de leginkább étteremben iszik azt.
Mi is vizet iszunk, a Kicsi babavizet.
7,5 és 6 évesek a gyerekek
Télen reggel tea van, kánikulában meg vagy jeges tea, vagy limonádé. Mézzel szeretjük mindkettőt, de néha mással ízesítek ha pont kifogytunk.
A nagyobb a suliba fél liter teát visz, plusz heti 2x edzés utánra egy 2 dl-es 100%-os gyümilevet.
Üdítőket elvétve iszunk, főleg csak vendégségben/éttermben stb
Gyümölcslevet szoktam csinálni itthon frisset, vagy valami minőségit veszek hogy legyen mivel megkínálni ha jön valaki, de napi szinten ez sem jellemző.
Tejet-kakaót-turmixot ritkán iszunk (én egyáltalán nem), és laktózmenteset használunk mindenből a kicsi miatt.
Szörpözni a nagyinál szoktak (heti 1x vannak nála fél napot)
A csapvizet leginkább csal főzésre használom, inni palackos vizet szoktunk, ásványianyag-szegényet. A szénsavasat nem szereti nálunk senki.
A férjem és én is napi 1 laza KV-t iszunk.
meg amit az oviban-suliban kapnak, azt mindig megisszák(bár az oviba laktózmentes tejet hordok be hogy neki abból tudjanak tölteni ha a többi kakaózik és megkívánja, de többnyire hazahozom péntekenként érintetlenül a doboz tejet).
A fiam nem szeret semmit ami epres-málnás-szedres, ha ilyen tea/gyümilé van, akkor inkább vizet tölt magának.
rokontól szoktunk kapni gyógynővényeket szárítva, zömében ebből teázunk, nagyon szeretjük
Ha rajtam múlna, szomjoltónak csak vizet vagy édesítetlen gyümölcsteát inna mindenki (ahogy én teszem), de sajnos hiába nem adtam semmilyen cukros löttyöt a gyerekeknek jóideig, mert amióta ovisok/sulisok, azóta rengeteg szörpöt isznak vagy gyümölcslevet. Sajnos ebben a párom is hibás, mert ő sem iszik sima vizet, így amikor magának csinál szörpöt, akkor persze mindig kérnek a gyerekek is.
Gyári ice teát, kólát, egyéb szénsavas üdítőket alkalmakkor szoktak inni, a 9 évesem kedvence a Fanta, amúgy itthon ilyen nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!