Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akarja valaki ráerőltetn...

Miért akarja valaki ráerőltetni a babájára a vega étrendet?

Figyelt kérdés
2016. jan. 27. 10:08
1 2
 11/18 Andizsuzsi ***** válasza:
85%

"Mert vannak korlátolt szülők, akik a saját képükre akarják formálni a gyereket"

Minden szülő a saját képére formálja a gyereket.

2016. jan. 27. 13:17
 12/18 anonim ***** válasza:
86%

Az a felnőtt ember, aki pl 20 éve nem evett húst, nem fog elkezdeni húsos ételeket készíteni vagy vásárolni azért, mert gyereke születik. Ettől függetlenül a normálisabbja nem tiltja, hogy amikor a gyerek közösségbe kerül, megkóstolja, és másképp döntsön. Bár erre nem nagyon van példa. Sok vegetáriánus, és vegán ismerősöm van, akik a gyerekeiket is így nevelték, de olyan példát nem láttam sehol, hogy a gyerek mégis húsevő lett a végén. Inkább az a jellemző, hogy megkóstolják, de nem ízlik nekik.

És semmi bajuk, ugyanannyira normálisak és egészséges, mint bármelyik húsevő.

2016. jan. 27. 13:24
 13/18 anonim ***** válasza:
52%

10. válaszoló:nincs igazad.Nekem van Krisna tudatú ismerősöm(nem is egy,üzleti kapcsolatban állunk Velük)sok óvodás,iskolás gyerekkel,és Ők még életükben nem ettek húst(mármint a gyerekek).Sehol nem akarják rájuk tukmálni a húst,illetve a gyerekek sem akarják megkóstolni,hiszen életükben nem ettek,nem ismerik,ezáltal nem hiányzik nekik.Én nem mondom,hogy ez jó,vagy az jó,de az tény,hogy több millió Krisna tudatú illetve Buddhista ember él,akik köszönik makk egészségesek,bár életükben nem ettek húst.

Én-és a gyerekeim is-fogyasztunk húst,szeretjük is,ettől függetlenül nem ítélek el senkit,ha másként él,gondolkozik.

2016. jan. 27. 13:43
 14/18 A kérdező kommentje:

Volt sógornőm 16 éves kora óta nem eszik semmilyen állati eredetű dolgot, és nem is volt hajlandó hozzányúlni addig, amíg össze nem jött a volt férjével, majd mikor gyerekeik lettek, azoknak is megcsinálta. Szóval ez inkább elhatározás kérdése.

Azt pedig nem szeretem, amikor valaki kategórikusan mindenféle vizsgálat nélkül kijelenti, hogy makkegészséges xy. Gondolom nem végeznek mindenkin mindenre kiterjedő vérvizsgálatot.

2016. jan. 27. 13:47
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: a gyerekét mindenki úgy neveli, ahogy akarja, nem válaszoltál arra, hogy mit jelent pontosan a ráerőltetést, és hogy konkrétan miket esznek, hogyan pótolják egyéb forrásból a vitaminokat.

13-as, hol írtam, hogy mindenkinek az a jó, ahogyan én csinálom?:)

10-es

2016. jan. 27. 13:57
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, a mi családunk húsevő, a 3 éves lányom viszont már legalább egy éve nem eszik húst. Minden alkalommal elé teszem, és soha hozzá sem nyúl. Ez van. Mindenre kiterjedő vérvizsgálatot nem csináltattunk nála, mégsem tűnik úgy, mintha bármi baja lenne.

Sőt jobbat mondok: a közel 30 éves öcsém csecsemőkora óta nem eszik gyümölcsöt. Makkegészséges, kamaszként élsportoló volt. Nem minden fekete vagy fehér.

2016. jan. 27. 13:57
 17/18 A kérdező kommentje:

Ráerőltetés azt értem, hogy nem rak elé olyan ételt, ami tartalmaz húst. Meg sem kóstoltatja vele, nem vesz neki ilyesmit. Csak és kizárólag növényi eredetű étellel eteti a gyerekét.

Azt viszont továbbra is fenntartom, attól, hogy valaki egészségesnek néz ki, nem biztos, belül is az.

2016. jan. 27. 16:02
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Azér nem rak elé húst,mert az elveivel,vallásával ellenétes(lsd. a muszlimokat,aki-ha hithű-nem isik alkoholt és nem eszik disznóhúst).Abból gondolom,hogy egészségesek,mert ellenkező esetben nem élnének 60-70-80 éves korukig....

10. válaszoló,a 13. vagyok.Én arra írtam,hogy nincs igazad,miszerint "Ha közösségbe megy legkésőbb 2 éven belül, ott úgyis megkóstolhatja."Ebben nincs igazad,mivel ha Ő így nevelkedik,ez a hite,meggyőződése,"hitvallása" nem fogja megkóstolni,még ha kínálják akkor sem.

Én nem írtam,olyat,hogy Te azt gondolod Te csinálod jól!

2016. jan. 27. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!