Szerinted is durva és kihasználás ha a 17-18 éves testvér vigyáz a 12 év körüli testvéreire havi pár órát?

havi pár órára simán. szerintem egy tini végezzen valamilyen házimunkát és ha felelősségteljes, miért nem lehetne ez? lehet még jobban is örül neki, mint a mosogatásnak.
ha pedig lányról van szó, akkor külön jó ötlet. a legtöbb ismerősöm az első gyereke születésekor azt sem tudta, hogyan fogja meg a babáját, félt felvenni is.nem árt egy kis gyakorlat

"ha pedig lányról van szó, akkor külön jó ötlet. a legtöbb ismerősöm az első gyereke születésekor azt sem tudta, hogyan fogja meg a babáját, félt felvenni is.nem árt egy kis gyakorlat"
Nehogy már olyan bonyolult legyen kicserélni egy pelenkát,vagy büfiztetni,hogy ezért hozzámvágjanak minden random csecsemőt "gyakorolj" felkiáltással,csak mert p..inával vert meg az isten!!!
Engem gyerekként ki tudtak üldözni a világból ezzel a dumával,hogy "gyakorolj"! Egy kölyköt sem fogtam a kezemben,de érdekes módon a sajátom ellátásában nem akadályozott az,hogy nem "gyakoroltam"!

Elhiszem hogy Ő (gyengébbek kevėėrt:a linkelt kėrdés feltevõje) nem akar az lenni. De még mindig nem ėrtem
. Azėrt a taps kijár hogy örûlj 👏

Nem hinném, hogy a linkelt kérdésben szereplő helyzet normális lenne. De itt, ennél a kérdésnél nem is erről beszélt senki, hanem arról, hogy egy kamasznak is megvannak a maga feladatai egy családban, ahogy mindenki másnak is. A linkelt kérdésben viszont jóformán mindent a nagyobb testvérrel akarnak csináltatni, és ha nem tetszik neki, akkor megfenyegetik, hogy megverik. Ez nagyon nem ugyanaz a szituáció.
Nálunk nyolcéves a nagy, és most fog születni a kicsi. A nagynak már vannak elég régóta feladatai itthon, például teregetni ő szokott. Nem tiltakozik, normális neki, hogy ő is csinál valamit. Ha nagyobb lesz, biztos lesz olyan is, hogy megkérjük, vigyázzon a testvérére, ha éppen szükséges. Nem azért, mert rá alapozva vállaltunk második gyereket, hanem azért, mert egy család vagyunk, segítjük egymást.
Én 3 éves voltam, amikor az öcsém született, és nyilván nem én voltam az elsődleges személy, aki vigyázott rá, de pl. hatévesen már volt, hogy anyu megkért, hogy amíg ő elmegy fürdeni, addig foglaljam le az öcsit. Úgyhogy olyankor báboztam neki, autót tologattunk, bújócskáztunk, stb. Nekem is játék volt, de közben feladat is, hogy anyu tudjon nyugiban fürdeni. Családtagok miért ne tehetnének meg ilyeneket egymásnak? Csak azért, mert az egyikük gyerek, és attól már nem is lehet kérni semmit, csak kiszolgálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!