Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted is durva és kihaszná...

Szerinted is durva és kihasználás ha a 17-18 éves testvér vigyáz a 12 év körüli testvéreire havi pár órát?

Figyelt kérdés
Gyengébbek kedvéért ismétlem hogy havi pár óra.
2016. jan. 26. 05:23
1 2 3 4 5 6
 1/51 A kérdező kommentje:
2016. jan. 26. 05:27
 2/51 anonim ***** válasza:
94%
Nem ,ha csak tényleg pár orát .
2016. jan. 26. 05:34
 3/51 anonim ***** válasza:
59%
Havi pár óra egyáltalán nem sok. De szerintem még az sem, ha rendszeresen kell vigyázni a testvérre. Nálunk ez így volt, és nem éreztem, hogy kihasználnának minket. Szerettük, szeretjük egymást, miért ne vigyáztunk volna a másikra? Tudom, hogy most nagy divat, hogy nem szabad a nagyobb testvérre mint pótszülőre gondolni, de szerintem nincs vele baj,.ha vigyáz a.kisebbre, együtt mennek iskolába, nagyobb kíséri a kicsit oviba stb. Persze ésszerű határokon belül, de nálam több is belefér mint havi pár óra. Nálunk pl egymás mellett volt a faluban az ovi és az iskola. Evidens volt, hogy az ovis kistesók mennek a nagyobb testvérekkel, útközben találkoztunk a barátainkkal, elől mentek az ovis tesók, mi nagyok meg hátul. Nem láttam/látok ebben problémát.
2016. jan. 26. 05:42
 4/51 anonim ***** válasza:
28%

"Kb 10 év és akkora lesz a nagy gyerek, hogy tudjon vigyázni a picikre. Addig ki kell bírni."

Utolsó, ez durva volt.

"

És elmondanád miért? Talán nekem soha nem fog kijárni havi 2-3 óra, amikor elmehetek fodrászhoz vagy éppen beülni a férjemmel egy kávézóba? SOHA?

Ne sarkítsunk! Erre a reakcióra írták,hogy durva.

Pár órára valóban meg lehet kérni, de nem heti rendszerességgel. Igen, elhiszem,hogy sokaknak hiányzik a "régi" élet, de akkor nem kell 2 meg 3 gyerek. Akkor legyen egy, és talán úgy könnyebb szervezni a dolgokat.

2016. jan. 26. 05:43
 5/51 anonim ***** válasza:
49%

Ez azért attól függ leginkább, hogy a nagy mit gondol róla. Ha szívesen csinálja, semmi gond. Ha nem szívesen, ha nem akarja, akkor nem szabadna rabizni a kicsit mert egy életre tönkre vágja a kapcsolatukat.

Nem tartom amúgy helyesnek azt a fajta gondolkodást, amikor a szulo szerint a nagyobbnak kutya kötelessége a kicsire vigyázni, arról gondoskodni. Ez sosem az ő dolga, mindig a szülő felelős érte.

2016. jan. 26. 05:43
 6/51 A kérdező kommentje:
Kedves 4! Akkor neked leírom harmadjára is hogy havi pár óra. Kérlek olvass és értelmezz felnőtt ember módjára. Köszi 😃
2016. jan. 26. 05:51
 7/51 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Értettem, írtam is,hogy a HAVI pár órával semmi gond, csak sokan nem így tesznek mégsem... :)
2016. jan. 26. 05:56
 8/51 anonim ***** válasza:
46%

Kedves kérdező, a havi par óra simán lehet háti 1, ugye? Pláne hogy nem lett pontositva, konkrétan mennyi a pár - merthogy alapból a pár az kettő, de lehet hogy neki épp 22. 😉

De még egyre se kellene kötelezni, pláne nem úgy vállalni a kicsit, hogy majd ha a nagy nagy lesz, vigyáz rá

2016. jan. 26. 05:57
 9/51 A kérdező kommentje:
Eddig is úgy neveltem hogy szeressen velem együttműködni és segítsen. Enis ilyen voltam 😊 Plaza söpörni nagyon szeret. Letörli az asztalt szó nélkül. A testvéreit is szépen terelgeti a jó irányba. Okos és érett kislány. Kötelezni nem fogom semmire de én szinte biztos vagyok abban hogy a havi néhány órás tesovigyazas nem lesz gond. Próbálom így nevelni, eddig sikeresen ☺
2016. jan. 26. 06:03
 10/51 A kérdező kommentje:

* pl söpörni

Telo javitgat bocsanat

2016. jan. 26. 06:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!