Mennyi édességet kap gyermeked egy nap 3-7 év közt?
Nálunk (kakaoaz minden reggel)
turo rudi heti 2 szer
chips havi 1
keksz talan hetente kéthetente
ezzel azt akarom mondani megtehetnénk de akkor se adunk naponta édességet inkább gyümit és zöldséget.
ha esetleg késztettetek édes nyalánkságot gyermeketeknek akkor mit süttök?
3 éves korától minden nap ehetett valami édességet, nem korlátoztam különösebben, és meg is tanulta szépen beosztani magának. Ha tonnaszám áll előtte az édesség (pl. Mikuláskor), akkor is szépen beosztja.
Most 9 éves, nincs elhízva egyáltalán (egyes szakemberek szerint vékony, mások szerint normál testalkatú) és a fogai is tökéletesek.
Nekem az az érzésem, hogy minél természetesebben kezelem az édesség-témát, annál természetesebben kezeli a gyermekem is, nálunk nem egy különösen vágyott dolog, amihez ritkán jut hozzá, ezért nem is vágyik rá különösebben. Például ha kap egy tábla csokit, akkor eszik belőle annyit, amennyi jólesik, a többit szépen visszacsomagolja és elrakja máskorra. Úgyhogy nálam az vált be, hogy nincs különösebben korlátozva az édességfogyasztás, és így szépen beosztja magának.
A kakaó az "alap", de egy pohárnyi nesquik kakaóban dupla annyi cukor van, mint 3 kocka milkában.
Ugyanolyan édesség mint a csokoládé vagy bármilyen más nyalánkság.
Szóval igaza van az elsőnek, a te gyereked is minden nap kap édességet.
Kisfiam nem annyira edes szaju. O nem szereti a kakaot, tejszeletet vagy turorudit... Reggelire alltalaban gyumolcsos muzlit szokott enni (sajnos tudom ebben is van cukor, ezert irtam ide). Tizoraira az iskolaban egy pici doboz mazsolat es valamilyen gyumolcsot visz (gondolom a mazsola is edessegnek szamit). Iskola utan uzsonara bekap egy-ket haztartasi kekszet almaval, ami szinten edessegnek szamit.
Tehat naponta kap edesseget. Uditoket, gyomolcsleveket, szensavas italokat sem szereti. Egyedul a narancs-mango szorpot issza vizzel vegyitve. Ebbol meg igyekszunk cukormenteset venni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!