Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi édességet kap gyermeked...

Mennyi édességet kap gyermeked egy nap 3-7 év közt?

Figyelt kérdés

Nálunk (kakaoaz minden reggel)

turo rudi heti 2 szer

chips havi 1

keksz talan hetente kéthetente

ezzel azt akarom mondani megtehetnénk de akkor se adunk naponta édességet inkább gyümit és zöldséget.

ha esetleg késztettetek édes nyalánkságot gyermeketeknek akkor mit süttök?

2016. jan. 24. 17:17
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Valamit majdnem minden nap kap. Egy kis kocka csokit, kis rudit, pár szem kekszet. A kakaóban legalább annyi kalória és cukor van, mint bármelyik másik édességben, tehát a te gyerekeid is minden nap kapnak.
2016. jan. 24. 17:22
 2/7 A kérdező kommentje:
ezért irtam:) de nem cukrot és nyalokát értettem kakao az alap
2016. jan. 24. 17:23
 3/7 anonim ***** válasza:
82%

3 éves korától minden nap ehetett valami édességet, nem korlátoztam különösebben, és meg is tanulta szépen beosztani magának. Ha tonnaszám áll előtte az édesség (pl. Mikuláskor), akkor is szépen beosztja.

Most 9 éves, nincs elhízva egyáltalán (egyes szakemberek szerint vékony, mások szerint normál testalkatú) és a fogai is tökéletesek.

Nekem az az érzésem, hogy minél természetesebben kezelem az édesség-témát, annál természetesebben kezeli a gyermekem is, nálunk nem egy különösen vágyott dolog, amihez ritkán jut hozzá, ezért nem is vágyik rá különösebben. Például ha kap egy tábla csokit, akkor eszik belőle annyit, amennyi jólesik, a többit szépen visszacsomagolja és elrakja máskorra. Úgyhogy nálam az vált be, hogy nincs különösebben korlátozva az édességfogyasztás, és így szépen beosztja magának.

2016. jan. 24. 17:24
 4/7 anonim ***** válasza:
70%

A kakaó az "alap", de egy pohárnyi nesquik kakaóban dupla annyi cukor van, mint 3 kocka milkában.

Ugyanolyan édesség mint a csokoládé vagy bármilyen más nyalánkság.

Szóval igaza van az elsőnek, a te gyereked is minden nap kap édességet.

2016. jan. 24. 17:29
 5/7 anonim ***** válasza:
29%
Tényleg cukros dolgot max heti egyszer vagy ritkábban, mi sem eszünk cukros, finomlisztes ételeket, így minden "édességben" amit készìtek a finomliszt és a cukor ki van váltva.
2016. jan. 24. 17:30
 6/7 anonim ***** válasza:
38%
Itthon nagyon ritkán kapnak édességet. Hármuk közül az egyikük ragaszkodik a kakaóhoz, ő reggel/este azt iszik, a többiek inkább tejet isznak. De az oviban elég sokszor van édesség, ahogy elnézem a heti menüt, legalább heti 4-szer van puding, kakaós csiga, süti, stb, meg még pluszban mikor valakinek a születésnapját tartják vagy egyéb rendezvény van.
2016. jan. 24. 17:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Kisfiam nem annyira edes szaju. O nem szereti a kakaot, tejszeletet vagy turorudit... Reggelire alltalaban gyumolcsos muzlit szokott enni (sajnos tudom ebben is van cukor, ezert irtam ide). Tizoraira az iskolaban egy pici doboz mazsolat es valamilyen gyumolcsot visz (gondolom a mazsola is edessegnek szamit). Iskola utan uzsonara bekap egy-ket haztartasi kekszet almaval, ami szinten edessegnek szamit.

Tehat naponta kap edesseget. Uditoket, gyomolcsleveket, szensavas italokat sem szereti. Egyedul a narancs-mango szorpot issza vizzel vegyitve. Ebbol meg igyekszunk cukormenteset venni neki.

2016. jan. 25. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!