21 hós gyermeked milyen "édességet, nasit" kap és milyen rendszerességgel?
Az én fiam napi 1x túró rudi vagy tejszelet vagy kinder pingi. Du joghurt vagy danett puding.
Napközben "csipegetni" pl. házt.keksz vagy babapiskóta vagy ropi, pufi kuki.
Én nem vagyok az az anyuka, aki nem ad rudit vagy ehhez hasonló dolgokat enni a gyerekének!!
Napi 1 rudi vagy tejszelet, joghurtokat pudingokat nem eszi meg!
Pilóta piskóta tallért, csokis nápolyit,1-1db/ nap ropit kukit burgonyaszirmot szokott kapni naponta de nem eszik belőle sokat, 1 csomag 1 hétig tart.
Napi egy túrókrém,joghurt,krémtúró,de olyan amit én csinálok, nagyon ritkán túrórudi. Napi rendszerességgel háztartási kekszet vagy piskótát, de ezeket étkezésként. Ha vendégségbe megyünk,vagy sütemény van itthon,akkor abból is egy kocka maximum!, de akkor már nem kap más édességet.
Azért nem kap joghurtot,danettet,tejszeletet meg bolti dolgokat, mert tele vannak felesleges dolgokkal,cukorral meg sóval.Én sem eszem ilyesmiket,mert undorító,hogy mennyi cukrot beletesznek egy pohár joghurtba,vagy pudingba.Nassolnivalót meg csak kekszet kap, nem tömöm tele cukros dolgokkal,ahogy magamat sem.Helyette ha valamit enne még,kap gyümölcsöt vagy zöldséget.
Háztartási kekszet nagyon szereti, azt naponta kap 2-3 darabot. Rudit nagyon ritkán, joghurtot van, hogy naponta, de van, hogy egy hétig nem eszik. Általában én csinálom, néha boltit kap. Kinder cuccot még nem evett. Kölesgolyót, bulátát szereti.
Házi sütit hétvégén kap, anyukám készíti.
Nálunk a bolti édességeket nem ismeri, mert anyósomnak kisboltja van, lényegében a boltban lakunk...azokat kineveztük kutyakajának, ilyeneket nem eszik.
Nekünk szinte tele van a hűtő.. :)
Most is van kb 5 rudi, kinder pingi, tejszelet, krémtúró, csomó puding, joghurt, nápolyik, meg minden.
Nálunk kölesgolyó van általában. Más nincs, nincs rá pénzünk. De volt, hogy vettem kinder tejszeletet, de nem ette meg a fiam. Igazából igen ritkán kap ilyeneket. Nem engedhetjük meg magunknak. Tejberizst szoktam csinálni kakaóval néha.
Vizet iszik csak.
kölesgolyó, gyümölcs, ritkán péksüti. joghurtot keveset kap, mert allergiára hajlamos.
én magam hízásra hajlamos vagyok, nálam nem figyeltek a szüleim, hogy ne hízzak el. én ugyanezt nem akarom elkövetni a kislányomnál, mert az én alkatomat örökölte. már lefogytam rég, de nagy küzdelem tartani a súlyomat. ha nem szokik rá az édesre, akkor talán később is könnyebb lesz visszatartani az ilyesmitől. ja, terhesség alatt terhességi diabéteszem is lett. úh. én ellenségként tekintek az ilyen édes dolgokra. tudom, hogy napi egytől nem fog elhízni, de azért mégis, számít, hogy mire szokik rá a gyerek.
a kislányom pont ma 21 hónapos.
Most lehet,hogy lepontoznak. Nálunk nincsenek korlátok.
Akkor és azt eszik amit akar. A fix: reggeli tej-kakaó-kávé. Délelőtt gyümilé, ebéd ált.kétszer szednek neki a bölcsibe, és az esti tejcsi. Délután szinte nasi van: kex, csoki,rudi,joghurt,puding. Vacsira amit mi eszünk. Ha ebéd előtt kíván csokit enni, ott a szekrény és kiveszi, soha nem befolyásolta őt, hogy ebédel-e rendesen vagy nem. Igy,hogy nem tiltottam,és mindig van valami nasi a fiókjában, van hogy 3 napig eszébe sem jut. Boltban,még soha nem hisztizett a csokiért, vagy akármiért. Mert itthon megkapja.Sőt (bár ez már off): mindig megkérdezem kér-e colát. Néha belekortyol, de általában nem kér belőle, mert sose tiltottam neki. Unokanővérem csinálta igy mindkét gyerekénél, és nem édesség függő egyik sem. Megfogadtam,hgoy én is igy fogom tenni. És tök jó!!!
Volt hogy reggel 6-kor kinyiotta a szemét,kiment a konyhába, és megevett egy pudingot! (két éves) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!