3 éves Gyermeked mellett mennyi időt szoktál kikapcsolódni havonta? Úgy értem, férjeddel hétvégente elmenni vhova kettesben.
Gondolom nem erre a válaszra vársz, de mi soha nem megyünk sehova a gyerkőc nélkül.
Én is és a férjem is jobban érzi magát, ha mind együtt vagyunk. Ez az egyik ok, a másik pedig, hogy nincs is igazán kire rábízni.
Ha úgy gonoljuk akkor a 2 gyerek (11,5 és 2,5 éves) ott alszik a nagyszülőknél, mit vagy elmegyünk valahova, avgy csak itthon iszogatunk, délelőtt henyélünk, ezt-azt csinálunk
Mondjuk én legjobban azt szeretem, ha 4-esben megyüünk el, most az őszi szünetben is elutaztunk 1 hétre, nagyon jó volt.
Amíg 1 gyrek volt csak, addig is volta szabadnapjaink.
2,5 éves a fiam, havonta kb 2x-3x szoktunk elmenni pár órára, moziba, vacsorázni - addig anyukám vigyáz rá nálunk
próbálunk sokat menni, mert hamarosan megszületik a tesó és akkor megint nem tudunk kettesben lenni egy jó darabig (hármasban amúgy rengeteget csavargunk, séta a Margit szigeten, plázában, parkban, megyünk fürdőbe, gyerekprogramokra, bábjátékot nézni, vásárolgatni stb stb- de persze az nem olyan, mint kettesben lenni)
semmit...:(
3 éves lesz a fiam, de még sosem bíztuk senkire, és nem azért mert nem engedném, egyszerűen nincs lehetőségünk.
Mikor elalszik, akkor az esték a mieink, akkor filmezünk, beszélgetünk stb.
Külön-külön persze tudunk kikapcsolódni, én pl barátnőkkel vásárolni, kajálni, mozizni, de együtt nem voltunk kettesben sehol mióta megszületett a fiam.
januárban születik a kislányunk, vele már másképp csinálom, és igyekszem anyuhoz szoktatni, amennyire lehet.
Komolyan nem értem, azokat a szülőket, akik nem bízzák a nagyszülőkre a kicsiket, meg azokat a nagyszülőket sem, akik nem hajlandóak vigyázni az unokájukra!
Egy nagyszülő-unoka viszony teljesen más, de szüksége van rá mindenkinek! Jót tesz a kicsiknek, mert a nagyiéknál mások a szabályok, jót tesz a nagyszülőknek, mert kicsit fiatalodnak és persze jót tesz a szülőknek is pár szabad óra.
Persze most nem arról beszélek, amikor messze laknak egymástól a felek, hanem arról, amikor anyuci-apuci nem hajlandó elengedni maga mellől a gyerekeket, vagy amikor a nagyszülők nem hajlandóak vigyázni az unokákra, mert az strapás...
Az én gyerekeim imádnak a nagyszülőkkel lenni, mind a néggyel, egyszerre és külön-külön is. Nekem ez nagyon fontos volt, hogy pici koruktól ott voltak körülöttünk, segítettek, amikor csak kellett, így a fiaimnak természetes volt, hogy ők is az életünk részei.
Nagyon sajnálom azokat a szülőket és nagyszülőket, akik erről ÖNKÉNT lemondanak, de legjobban természetesen a kicsiket, akiknek az életéből kimarad a nagymamizás és a nagypapizás (én is ilyen voltam...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!