Milyen gyakran kap édességet 2,5-3 éves gyermeked?
3 és 5 évesek. Mi számít édességnek? Mindennap kapnak vmi édeset egyébként (ha itthon vannak és nem oviban), ebéd után ha rendesen esznek a főtt ételből akkor 1. 2 kocka jóminőségű csoki lehet ét is akár 2. egy túrórudi 3. házi süti
De egyébként délután szoktak enni joghurtot vagy pudingot (ez utóbbit úgy heti 2 szer) vagy túróstáskát szóval ilyen péksüti jellegűt. Reggel pedig úgy heti 2-3szor müzlit tejjel vagy gabonapelyhet ez is édes lényegében. Nem tudom ez édességnek számít e.
Miden nap kap, mert én is eszem!
Ebéd után szoktunk valami finomat, édességet enni.
Csoki, süti, keksz, cukorka, mostanság a fagyi a nyerő.
akkor kap amikor kér és azt amit szeretne, ki van téve keksz, mogyoró, hűtőben mindig van joghurt, túrókrém, túrórudi, csokikat és tartunk itthon, számára elérhető helyen, ha megkívánja nyugodtan vehet bármikor.
azért kezeljük ezt lazán mert nem édesszájú, jó ha heti 1x megkíván valami nyalánkságot :)
Nekem 2,5 éves és bölcsis, a bölcsiben is szoktak édességet kapni. Ha úgy veszem, hogy édesség, ami cukrot tartalmaz, akkor azért elég gyakran kap, gyümölcsjoghurtot, túrórudit, szereti a háztartási kekszet, persze ezeket uzsonnára vagy tízóraira. Szereti a gyümölcsleveket is, sió őszilé, kubu, de ezekből igyekszem nagyon keveset adni neki.
Lehetőleg a teáját sem ízesítem, legfeljebb mézzel.
Az én kicsim is kap néha reggelire Nestlé gabonapelyhet (elvileg teljeskiőrlésű), szereti a lekváros kenyeret is, kakaót, macikávét szinte minden reggel iszik egy bögrével.
Amúgy meg cukorka, csoki, fagyi nagyon nagyon ritkán fordul elő, nem szeretném feleslegesen megterhelni a kis szervezetét, visz be így is elég sok cukrot.
Ha úgy veszem, akkor minden nap! Már ha a jó reggelt keksz annak számít, imádja a nővérével együtt, mikor haza hozom őket bölcsiből, oviból mindig kérik és kapnak is valami joghurt kíséretében, utána általában gyümölcsöt is esznek.
Néha csoki is van, de abból csak magas kakaótartalmú van itthon, azért annyira nem rajonganak, de néha elmajszolnak egy-egy kockát. Ami nagy sláger az a maoam olvadós rágó, ezt is kapnak néha, heti 1-2 alkalommal.
Meg szokott lenni péksüti hétvégente, vagy én készítek valami finomságot, múlt hétvégén csokifondue-t csináltam sok-sok gyümölccsel. De nagy sláger az almás pite, kekszszalámi, ha úgy veszem ezek mind édességek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!