Miért ijesztegetnek két gyerekes anyukák, hogy mennyire nehez lesz hárommal?
Bár nekem csak 1 van, de én mindig azt hallom a "sokgyerekesektől", hogy az 1 és 2 között sokkal nagyobb a különbség (változás), mint 2 és 3 között.
Szóval ne stresszelj ezen, főleg ha 2 gyerekesek mondják, mert nekik gőzük sincs, milyen 3-mal.
Mikor a harmadikat vártam, a kedvenc beszólásom az volt egy kétgyerekes ismerőstől, hogy ő nem vállalná be, mert ha még egy gyereke lenne, akkor onnantól neki vége lenne mint egyéniség és szabad szellem. Nagyon hülyén néztem...
Persze, hogy nehéz lesz. De sokkal kisebb a váltás, mint az első gyereknél. Ha kettővel elbírsz, a harmadik is belefér. Arra készülj, hogy három gyerek SOHA nincsen csendben... -_-
Az anyagi részére nem tudok mit mondani, azt nektek kell tudnotok, hogy belefér-e a költségvetésbe.
Boldog babázást kívánok neked! :)
Az, hogy mennyire lesz nehéz (mármint ha az anyagi háttér nagyjából megvan, azaz nem kell naponta azon törni a fejed, hoyg eszünk vagy lakunk) CSAKIS töled függ.
Ha normálisan megszervezed az életeteket, akkor semmvels sem nehezebb, mint kettövel.
Meg elbutulni is csak az fog, aki egyébként is elbutulna, (és a gyerek(ek) csak ürügy erre) ha VAN igényed a szellemi és testi aktivitásra, akkor meg tudod oldani.
Négy gyerekes anya vagyok
Mindig ezt csinálják az emberek. Ha éppen esküvőd van, akkor azt mondják, na, majd ha gyerek lesz. Ha gyereked lesz, akkor azt, hogy majd ha a második megszületik.
Egyszerűen nekik mindig kompetensebbnek, többnek kell látszaniuk, ez nem rólad szól, hanem róluk:)
Emlékszem, az érettséginél mondták az emberek, hogy majd az egyetemen hogy fog sírni a szám, ha ennyitől elfáradok. Aztán egyetemen, hogy majd ha doktorimat csinálom, nem lesz elég nekem semmi idő. Aztán a phd-m alatt, hogy ha majd 8 órában dolgozom. Aztán mikor már dolgoztam, akkor "ha majd a gyereket is ellátod még otthon, a háztartás mellett.":))
Miért adsz olyanok véleményére, akik nem akarnak három gyereket? Van egy csomó három-négy-ötgyermekes anyuka, akik tényleg tudják, hogy milyen a nagycsalád, nem csak homályos elképzeléseik vannak.
Én sem vállalnék hármat, de ez az ÉN döntésem, és nem akarom ráerőltetni másra, elfogadom, hogy más másképp működik, mint én.
Mert idióták,sajna nincs jobb szavam az effajta emberre!
Ha nincs gyereked,akkor meg azzal ijesztgetnek,hogy "jaj milyen nehéz egy gyerekkel"!
Szóval mindig az aktuális örömödbe akarnak belerondítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!