Havi 90-100 e ftot be kéne tudni osszak két gyerekre?
Szerény becsléseim: ruha 10 ezer, ebéd(oviban) 10 ezer, bérlet (csak szülőnek):8 ezer, gyógyszer 6 ezer, pelus 12 ezer, babakence, fürdető stb. 2 ezer, tisztító szer, kozmetikum 6 ezer
cca.: 54ezer
a 90 ezerből marad még 46 ezer kajára, egyéb kiadásra.
Én kb. ennyit költök élelmiszerre 2 felnőtt, 1 gyerek mellett.
ki lehet jönni, sztem. (úgy hogy pontos kiadásokat itt nem ismerni)
Már ha csak azt nézem, hogy az ovis az oviban eszik.
"Ha már nagyobbak lesznek,ovis költségek,külön órák stb.már neccesebb."
A külön órák azok nem életbevágó dolgok.
Nagyon sokan nem engedhetik ezt meg maguknak.
Hogy a bánatba? Nem tudom,de még utazni is tudunk igen,igaz céges kocsival,tehát a benzin ingyen van,de októberben még wellnesellni is voltunk (őszi akció keretében)
Nekünk annyi a bevételünk hogy ha rezsi,kaja lemegy belőle,akkor kb. 100.000 marad nekünk is.Ezt mire ne tudjam beosztani? Kaja ingyenes az oviban,a külön foglalkozásai a gyerekemnek havonta 2000 ft(angol,néptánc-a hittan ingyenes) ruhára van neki külön boríték,abba rakok havonta valamennyit,most akcióban vettem neki 20.000-ért a h&m-ben egy rakat ruhát.Amúgy is többnyire télen veszem a nyári ruhát,nyáron a télit,ezzel rengeteget megspórolok.80%-a a ruháinak új.
Szülinapjára,névnapjára,karácsonyra rokonoktól olyanokat kérünk ha rákérdeznek mi kell aminek értelme is van,sokszor pl.pont ruhát (is)
Háztartási dolgokon rengeteget lehet spórolni,ha valaki nem a divatcuccokat veszi amit reklámoznak...
gyógyszer: már keveset beteg a gyerek,amúgy is csak olyanokat adok neki ami tényleg használ,nem veszek meg egy rakat cuccot mert felesleges,tudom mik a bevált szerek,ez kb. 5000 Ft egy alkalommal,de szeptember óta még csak 1-szer volt beteg,és olyanokat próbálok egyébként is,amit nem kell felbontás után 1-3 hónappal kilökni (pl. acc100 köptetőnek) játszótér ingyenes,játszóház 900/óra.pékség 500/alkalom,cukrászda 2000/alkalom,séta ingyenes....mire vagy még kíváncsi?
90-100 ezer Ft abszolút nem kevés, úgy,hogy nincs hitel,rezsi.
Be lehet osztani simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!