Ilyen esetben mit csinálsz, rászólsz a másik gyerekre?
Játszótéren, játszóházban ha még nem beszélő 1-2 éves gyerekedet lökdösi/nem engedi játszani/megcsípi, stb. egy nagyobb gyerek. Az anyukája távolabb van, a Te kisebb gyereked mivel még nem beszél nem tudja megvédeni magát. Mit csinálsz?
A konkrét eset az volt tegnap a játszóházban nem engedte egy nagyobb 3 év körüli kislány az egyik játákhoz oda a még éppen totyogni kezdő kisfiamat. Ő persze mindenáron oda akart menni. A kilány lökdösni kezdte, és elkezdte húzni a haját. Én rászóltam, de csak annyit kedvesen, hogy engedd el kérlek, mert ez fáj neki, és közben elvezettem a kisfiamat. A kislány erre elkezdett sírni (nem tudom miért..) az anyukája meg leordított engem, hogy milyen jogon akarom nevelni a gyerekét.. :O
Hagynom kellett volna, hogy kitépje a babám haját, vagy elmenni az anyukáért, aki méterekre volt, addig pedig ki tudja mit csinál a kisfiammal a kislány?.. Mi lett volna helyes? Vagy igazam volt?
Hooogyne!
Először úgy, ahogyan Te is írod, kedvesen. Aztán határozottabban, de még nem bunkón. Viszont volt már olyan, hogy vérben forgó szemmel közöltem a gyerekkel, hogy lerántom a csúszda tetejéről, ha nem hagyja abba, amit csinál.
Anyuka tespedt a padon, két halál rossz gyerekkel jött be a játszóra, és nem is figyelt rájuk semmit.
Engem nem érdekelne az sem, hogy ha nekem visszaszól, elmondom én neki is, hogy a nevelés nem igazán sikerült.
Sajnálom, hogy így kell fogalmaznom, de egy elk×rvult világban élünk. Necces téma, megosztja a véleményeket. Régen még szokás volt, hogy rászóltak a másik gyerekére, ha valami olyat csinált, és nem volt ez probléma. De ma már a tanárra, óvónőre is rászól a szülő, hogy van pofája az ő pici árva falevél gyerekére rászólni. A gyereke szent és sérthetetlen, és azt csinál, amit akar, majd rászólok, ha akarok.
Mint a monarchiában, "nekem ez jár, nekem be ne szóljon senki".
Én biztos, hogy ugyanezt tettem volna, jöjjön nekem az anyuka, ha baja van. Visszakérdeztem volna, hogy az ön gyereke milyen jogon tépi a gyerekem.
28F, leendő apuka
Nekem nem feladatom nevelni a mas gyereket, ezert nem is teszem.
Nyilvan a fizikai eroszakot megakadalyozom, amit csinaltal az szerintem rendben volt.
Én is szóltam volna. Szerintem jól cselekedtél.
Én amilyen természetű vagyok, biztosan ha a másik anyuka így reagál,leüvöltöm a fejét.
Persze, tépje meg, ne is maradjon haja.
Az más helyzet, ha egykorú gyerekek "balhéznak", azt szoktam hagyni, addig ameddig nem durva.
Persze, h rászólnék.
Nyáron fiam szaladt oda a hintához (1,5 éves) , és egy 5 év körüli gyerek az utolsó pillanatban arrébb lökte és fel akart ülni. Nem engedtem. Mondtam neki, h ez nem így működik, nem lökjük el a kisebbet, ő volt itt előbb, nem szabad tolakodni. A gyerek kb 1 percig csak bámult rám, én meg elmondtam vagy 20-szor... Na, erre elment onnan.
Engem nem érdekel, ha kedves anyuka kiakad. Nevelje meg a gyerekét. Én sem engedem az enyémet, h üsse/rúgja/csípje a másikat, meg erőszakos legyen.
Ha meg ordibál, az őt minősíti. Leszrom az ilyen nőket.
Teljesen helyesen cselekedtél, kedvesen szóltál.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó, igazad lenne, de ez nem olyan játék volt, nem engedem sosem, hogy elvegye amivel más játszik.
Egy kisházról volt szó, ahová befér egyszerre több gyerek, egyedül a kislány volt bent, bőven elfért volna még a fiam, be akart menni az ajtón, akkor kezdte lökdösni meg megtépni a kislány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!