Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy szoktassam le a 2 éves...

Hogy szoktassam le a 2 éves lányomat, hogy húzza a szakállamat?

Figyelt kérdés

Amikor csak lehetősége van, széles vigyorral az arcán két kézzel kapaszkodik bele és csavarja. Mar próbáltam szépen, próbáltam csúnyán,próbáltam büntetni és elmagyarázni is, hogy ez nekem fáj, de nem használ semmi.

Amikor magamhoz ölelem és arra biztatom, hogy simogassa, mert azt úgy kell, akkor kedves és aranyos, még azt is mondja, hogy szép, de a vége úgyis az lesz, hogy apa üvölt, mert megint kitép belőle egy maréknyit...

Persze én vagyok az idegbeteg, ha kiborulok és haragszom a gyerekre.

A megoldás nem az, hogy "borotválkozz" , mert a gyereknek azt kell megtanulnia, hogy ezzel fájdalmat okoz, ami nem szép dolog!

2016. jan. 16. 14:19
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom!
2016. jan. 18. 07:40
 22/22 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig simán tedd le amikor bánt. Ha közelít a szakálladhoz, figyelmeztesd, majd, ha húzni kezdi, akkor told el magadtól és mondd meg, hogy nem játszol vele, mert bántott.

Nekem is 2 éves a lányom. Soha senkinek nem okoz szándékosan fájdalmat, ha véletlenül teszi, akkor bocsánatot kér. Nem tudom, hogy miből gondolják egyesek, hogy a 2 évesek túl kicsik ahhoz, hogy megértsék mit szabad és mit nem. Az első pillanattól nevelni kell, nem csak 5-6 évesen vagy később...

2017. febr. 20. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!