Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A láthatás meghatározásánál...

A láthatás meghatározásánál mennyire veszik figyelembe, hogy az anya hétvégén dolgozik?

Figyelt kérdés

12 éves a gyerekünk. Eddig úgy volt a láthatás, hogy apuka minden pénteken elviszi a gyereket az iskolából, és szombat este 18.00-kor visszahozza hozzám. Most a gyámhivatalhoz fordult, hogy kéthetente szeretné vinni a gyereket péntektől vasárnap délig. Azzal indokolja, hogy az új családban gyerek született, és "kevesebb ideje van az elsőszülött gyerekre". Szóval nem is dolgozik hétvégén, ugyanúgy otthon van stb. Én viszont pénteken általában késő estig vidéken dolgozom, este fél kiencre érek haza. Szombat reggel fél hétkor ismét indulok, és négy körül érek haza.

A gyámügyi tárgyaláson az ügyintéző ezt le sem írta a jegyzőkönyvbe, azzal indokolta, hogy "a munkahely nem számít a láthatás megállapításánál". Ez jogos? Úgy érzem, ez nem korrekt, ellenem dolgozik. :(

2016. jan. 7. 14:59
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

? Hogyhogy pontosan tisztában vagyok vele, ha eddig nem tudtam?

Nem, nem tudom pontosan előre, de átlagosan kéthetente.

A munkám az, ha már itt kötekszel (bár nem akartam megírni, mert gyakorlatilag nem tartozik ide), hogy levelezős konzultációkat tartok kéthetente. Hivatalosan kéthetente van konzultáció, de ha bármilyen őszi, téli, tavaszi szünet vagy hasonló dolog közbejön, akkor a konzultációk csúsznak egy hetet, tehát onnantól páros helyett páratlan, majd páratlan helyett páros hétvégén dolgozom.

Tehát átlagosan kéthetente csak vasárnap délután látom a gyereket, amikor elkezdhetek vele veszekedni a lecke miatt.

2016. jan. 7. 16:58
 22/24 A kérdező kommentje:

Vagyis pontosítva:

- kéthetente apás hétvégeken apukánál a gyerek, olyankor vasárnap délután kapom meg

- anyás hétvégeken egyszer (amikor nem dolgozom) a gyerekkel töltöm a hétvégét, majd legközelebb (amikor dolgozom) csak szombat estétől látom.

Ez hány óra így? Te olyan jó vagy matekból. :)

2016. jan. 7. 17:01
 23/24 anonim ***** válasza:
42%

1. Az apa akkor viszi a gyereket, amikor NEKI megfelel, ha nem, akkor nem köteles elvinni.

2. Ha neked éppen akkor nincs idöd, amikor otthon van egész hétvégén a gyerek, az nem az apa hibája.

3. Neked NEM veszekedni kell a gyerekkel, ha tanulásról van szó!

4. Ha ekkora gyereket egyedül hagysz a lakásban hosszabb ideig, akkor nem teljetíted a felügyeletet, és veszélyezteted a gyereket - azaz valakit KELL fogadni mellé.

5. Az, hogy így jó-e neked, a TE problémád, nem a gyámhatóságé!

2016. jan. 7. 18:03
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, azért nem kell letámadni a kérdezőt. Azt sem kell megmondani neki, hogy veszekedjen-e a gyerekével, vagy ne. Érthető, ha pl. péntektől vasárnap estig egy betűt nem tanult, akkor majd a rossz zsarut kell anyunak játszani este, míg apunak a játék és szórakozás jut (tudatosan persze), a gyerek nem fog boldogan nekiállni, és sokszor veszekedni kell egy kiskamasszal bizony emiatt.

De teljesen mindegy, ha rosszul gondolnám is, azért legyen már határ, ne mondjuk meg, hogyan nevelje a saját gyerekét!

2016. jan. 7. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!