Párom kisfia hazudott az anyjának. Mit lehet tenni?
Szerintem nem kell ebből ügyet csinálni. Ha nem engedi el a gyereket az anyja, akkor nem engedi el. Aztán ha a gyerek már nagyon akar jönni, majd bevallja az anyjának, hogy hazudott, és akkor vége. Szerintem ha most nagyon belemásztok abba hogy ki milyen meg egyebek, akkor már rég nem a gyerek hazugságán fog múlni a dolog, és hiába vallja be, rossz marad a viszony. És jobb is lenne, ha az anyja ragaszkodna ahhoz hogy nem engedi el, mert akkor megtanulja a gyerek hogy nem lehet büntetlenül hazudozni. És majd neki lesz rossz. Szóval szerintem ne erőltessétek.
35/N
1. A gyerek NEM hazudott, hanem csak elmesélt valamit, amit úgy érzett, valószinüleg NEM a "lökdösött" szót használta, vagy ha igen, akkor rossz "elküldött" értelemben. De akár az anya is adhatta a szájába ezt a kifejezést, hogy legyen ürügye a gyereket az apától eltiltani.
2. Egy ekkora gyerek sokszor a valóságot kiszinezi, a vágyait, kivánságait úgy meséli, mintha megtörtént volna -ez az élekorból adódik, és semmi köze a tudatos hazugsághoz.
3. Az anyának ahhoz nincs joga, hogy a gyereket eltiltsa az apjától, söt ahhoz sem, hogy beleszóljon, hogy te ott vagy-e vagy sem.
4. Attól, hogy esetleg meglökted volna a gyereket, semmi baja sem lesz, ez eleve értelmetlen kifogás lenne.
5. Az anyának nem kell semmit megmagyarázni, ha ennyire primitiv, akkor eleve hiába.
6. Ezt a történeket már feltette is az anya is, és neki is azt írták, hogy hiába okoskodik, a gyereket továbbra is köteles az apjához odaadni.
7. A helyedben nem tulajdonítanék az egésznek jelentöséget, ez tipikusan az ex féltékenységén alapuló kötözködés.
8:27-es, én sem tulajdonítanék ennek a dolognak akkora nagy jelentőséget, és én is értem azt, h ekkora gyerekek nem úgy hazudnak, ahogy a felnőttek. Ezért is olyan nehéz ez az egész, mert hát a gyereket nem lehet emiatt felelősségre vonni, hiszen nem érti.
Persze, a láthatás továbbra is jár, csak a gyerek azóta nagyon nem akar jönni, sír az anyjának, és azért úgy nagyon sz*r az apjának is elhozni, vagy hadakozni az anyával, h akkor is jöjjön, ha a gyerek nem akar. Mert azt meg nem érti az anya, h jól érzi magát nálunk a kisfiú, és ha itt van, akkor meg haza nem akar menni. Pedig az anyjának is sírt még régebben, h nem akar haza menni, de vhogy ezt a kedves anyuka elfelejtette, ha emlékezteti rá a párom, akkor mintha meg se hallaná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!