Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Párom kisfia hazudott az...

Párom kisfia hazudott az anyjának. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Páromnak van egy óvodás korú kisfia az exétől. Sose volt egyszerű a viszonyuk, mindig ment a huza-vona az anyával, de most még rosszabb lett a helyzet, ugyanis a kisfiú azt hazudta az anyjának a telefonba, h én meglökdöstem. Tette mindezt azért, mert délután fáradt volt, hisztizett, és elküldtem lefeküdni. Hatalmas mosollyal kelt fel utána, nem is gondoltam volna, h gond lesz ebből, meg már volt ilyen máskor is, hiszen utál du. aludni, de ha nem alszik, akkor nyűgös, szal muszáj lefektetni. A lényeg, h az anyja nagyon felhúzta magát, nem lehet neki megmagyarázni, h nem így történt. Ő állítja, h a gyerek nem hazudik, holott hát nap mint nap megteszi, kisebb-nagyobb dolgokban (pl. ilyet mond, h egyedül ment a boltba tejért, stb.) Meg két évig nem történt ilyen, nagyon jó volt a viszonyunk a kisfiúval, volt, h nem is az apjával akart beszélni telefonon, hanem velem, de most ebbe a dologba kézzel-lábbal kapaszkodik az anyja, mondván, h én agresszív vagyok, és többet nem engedi el hozzánk a gyereket, mert ki tudja, mit csinálok én vele. Mi ennek a helyzetnek a megoldása?

2013. nov. 14. 07:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Óvodás a kisfiú! Ilyenkor a szerepjáték a fontos az életükben. Lehet az oviban vagy az útcán látott valami lökdösődéshez hasonlót és ezt a szót használta. Ilyenkor a gyerekek szerepeket tanulnak, mindent utánoznak amit látnak. Ezt anyukának is tudnia kellene. Ezzel nem azt mondom, hogy hazudott, sőt talán inkább tudattalanul használt egy olyan szót, ami egy felnőtt számára képpel összekötött jelentéssel bír!
2013. nov. 14. 09:28
 12/14 anonim ***** válasza:
10%
Ha ennyire haragszik a gyerek, kétlem, hogy igazat mondsz
2013. nov. 14. 09:34
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a belinkelt kérdést, látom, már akkor is megoszlottak a vélemények.

Nyilván haragudott rám a kisfiú, amiért elküldtem aludni, de az apjára is ugyanúgy haragszik ilyenkor, eddig mégsem történt ilyen. Ill. miután kialudta magát, semmi gond nem is volt, nem is sejtettem, h ez lesz belőle, mint írtam is már.

Amúgy a gyámügyes és az ügyvéd is azt mondta, h az ilyen gyakori, nem kell ennek ekkora feneket keríteni, a szülőknek kéne ezt megbeszélni, csak nekik ez nem nagyon megy. Az óvónő pedig nem tudott erről a lökdösődős sztoriról, pedig azt mondta, h a kisfiú mindent elmesél neki, ami történik. Szerinte nincs miért aggódnunk, mert jól érzi magát nálunk a gyermek. Az anya már elvitte pszichológushoz, meglátjuk, ő mit mond majd.

2013. nov. 14. 11:01
 14/14 anonim válasza:
70%
Ezt a gyerek nem hazudik dolgot csak azok találták ki, akik kisgyerekek felhasználva próbáltak meg bemocskolni (pl. pedofília vádjával) másokat.
2013. nov. 14. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!