Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Te teszel félre pénzt a...

Te teszel félre pénzt a gyerekednek a nagykorára?

Figyelt kérdés
Mire szánjátok és mennyit tudtok havonta félretenni?
2016. jan. 7. 13:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Én mind a kettőnél az adókedvezményeket és a csp-t pakoltam félre onnantól, hogy jogosult lettem rá.

Ezen kívül nálunk ajándékot már nem kapnak a nagyszülőktől, dédszülőktől, csak pénzt, hogy vegyem meg, amire szükségük van.

Havonta így kb 25ezer/fő és évente kb. 100-200ezer/fő van nekik félre téve, de csak papíron.

Most vettünk még egy lakást és földet is és beletettük a pénzüket is. Most abban áll, de én vezetem táblázatban mennyi pénzük van és mikor mennyit fektettem be, mennyi kamatra (nem babakötvényezek).

Ezen kívül próbálok magunknak is félretenni rövidebb távra befektetve azt is.

2016. jan. 8. 07:41
 22/28 anonim ***** válasza:
Tehát nem ajánlanátok a babakötvényt? Most teljesen elbizonytalanodtam, eddig minden fórumon, csak jót olvastam róla...
2016. jan. 8. 11:47
 23/28 anonim ***** válasza:

18 évig nem nyulhatsz hozzá, ha kellene, a gyerek sem, és a prémium állampapíroknak, amik 3-5 évesek, jobb a kamatozása is.

Nyiss webkincstárt és számlát és meglátod. A babakötvényhez amúgyis kell nyitni, de akkor néz szét más papírok között is majd, jobban megéri a nem baba nevű papírokba fektetni és ha becsületes vagy, el sem költöd a gyerek részét, max olyanra, ami neki lesz 20 év múlva is.

2016. jan. 8. 11:56
 24/28 anonim ***** válasza:

ja és azért a prémiumot írtam, mert ugyan az a rendszer, mint a babakötvénynél, csak rövidebb lejárattal, amit utána kedvezőbb helyre is lehet újrakötni.

akk.hu

2016. jan. 8. 11:58
 25/28 anonim ***** válasza:
Köszi.
2016. jan. 8. 13:32
 26/28 anonim ***** válasza:

22. válaszoló:arról nem is beszélve,hogy nem használhatja fel akármire!Amit nem is értek,hiszen mi,szülők tesszük el sok sok évig!

Olvasd el: [link]

2016. jan. 8. 13:40
 27/28 anonim ***** válasza:
A 26. vagyok.Éppen ezért mi sem éltünk ezzel a lehetőséggel,másként teszünk el számukra.
2016. jan. 8. 13:40
 28/28 anonim ***** válasza:
Mi a babakötvénybe fizetünk, mert egyelőre ennél a havi 5000 Ft-nál többet nem tudunk fizetni és más megtakarításoknál a költségvonzat magas lenne. Fundamentának is van értelme, de majd ha idősebbek lesznek a gyerekek. Amúgy két lakásunk van, az egyik ki van adva, remélhetőleg ha majd el akarnak költözni akkor ez jól fog jönni.
2016. jan. 9. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!