Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Te teszel félre pénzt a...

Te teszel félre pénzt a gyerekednek a nagykorára?

Figyelt kérdés
Mire szánjátok és mennyit tudtok havonta félretenni?
2016. jan. 7. 13:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Külön pénzt nem, vagyont gyarapítunk, amihez nyúlni tudunk ha kell..egy lakást szándékozunk majd venni még örökségeinkből (nagyon kevés), amit ki kell egészítenünk. Jelenleg a saját házunk kifizetésén és felújításán ügyködünk ami még jó pár év..
2016. jan. 7. 13:59
 12/28 anonim ***** válasza:
Nem teszünk, mert sokszor a kötelező számlákat is halogatni kell a befizetéssel.
2016. jan. 7. 14:00
 13/28 anonim ***** válasza:
Igen, a nagynak van előtakarékossági biztosítási számlája, a kicsinek még csak gyűjtögetünk, havi 10000. Hogy mire szánjuk, az még majd kialakul. Gyanítom, lakásra nem lesz elég mindkettőnek, de alapnak jó lesz valamire, legalább egyetemre, vagy meglátjuk.
2016. jan. 7. 14:04
 14/28 anonim ***** válasza:
72%

Nem. A hónapban lejár a gyesem, munkát nem kapok két betegeskedő kisgyerek mellett, így nincs miből.

Amúgy a férjemnek tettek félre a szülei anno. Azt hiszem, 5000 Ft-okat, ami 30+ éve nagyon sok pénz volt. Mikor 5 évvel ezelőtt megkapta az apjától, kb.6-700000 Ft volt. No, gondolhatjátok, milyen sokra ment vele... felújítottunk, azért kérte el, de a kiadások felét nem fedezte. Saját lakásra meg ugye nevetséges összeg. ezzel mindössze csak annyit akartam mondani, hogy gyűjtögettek anno ők is, magukhoz képest nagyon nagy összegeket raktak félre, de mire felnőtt, kellett, szinte a tizedét sem érte az a pénz. Nem tudom, mi lenne az a megfelelő megtakarítás, ami 15-20-25 év múlva sem veszít jelentősen az értékéből.

2016. jan. 7. 14:29
 15/28 anonim ***** válasza:
61%

Hát,sajnos mi sem tudunk félre tenni szinte semmit.

megpróbáltam a babakötvényt,de olyan nevetségesen alacsony a kamat,amit adnak,hogy nem kuporgatunk emiatt.Ide is csak havi 3-5 ezret tudtam volna tenni,de azt se minden hónapban.Más (pl fundamenta) meg azért nem jó,mert nem tudok minden hónapban x ezret biztosan félre tenni,van,amikor 5-én 200 ft-unk van és 10-én kapunk fizetést.

1 gyermekünk van,nem is tervezünk többet,mert nem engedhetjük meg magunknak.

Ha több pénzünk lenne,éves szinten mondjuk befektetési aranyat vásárolnék.

2016. jan. 7. 15:00
 16/28 anonim ***** válasza:

A családi pótlékhoz nem nyúlunk, így mindkettőnek az fixen megvan + magunknak. Meg ha úgy alakul akkor havonta +20 ezret félreteszek, hogy gond esetén legyen mihez nyúlni.

Most hogy jön a 3. másik kocsit szeretnénk venni, hogy elférjünk :) így valszeg a gyerekek pénzén kívül most elmegy a megtakarítás egy része.

2016. jan. 7. 15:20
 17/28 anonim ***** válasza:
Igen, a családtól kapott "ajándék pénzt" külön gyűjtjük neki, és mi is hozzáteszünk amit tudunk, így évente kb. 150 ezer ft megy neki külön kasszába. Egyetemre (ha megy), lakásra jól jöhet majd annak idején.
2016. jan. 7. 15:29
 18/28 anonim ***** válasza:
Igen, teszunk félre. Összeget nem írnék, mert nem releváns - mi külföldön élünk. Tovabbtanulasra szánjuk elsősorban, de nyilván másra is felhasznalhatja nagykorukent.
2016. jan. 7. 15:43
 19/28 anonim ***** válasza:
Mi nem teszünk félre konkrétan neki semmit. Egy éve költöztünk be a felújított házikónkba, először magunkat kell egy kicsit anyagilag kipofozni, plussz nem gondolom, hogy gyes alatt kell megváltani a világot! :)
2016. jan. 7. 21:31
 20/28 anonim ***** válasza:
Van életbiztosításunk,és a családi pótlékot elteszem 32000/hó(2 gyerekre kapom,de a 3 gyerekesek összegét,mert a legnagyobb gyerek bár 23 éves,nappalin egyetemista).A lakhatásuk megoldott akár életük végéig is,még ha családot alapítanak is(több generációs a házunk,azon belül is felosztható külön bejáratokkal).
2016. jan. 7. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!