Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Házasság nélkül gyerek? Miért...

Házasság nélkül gyerek? Miért jobb házasnak lenni? Kinek a nevén van a gyerek, ha nem házasok a szülők?

Figyelt kérdés
2016. jan. 7. 08:17
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, ilyesmi valaszokat vártam.
2016. jan. 7. 21:03
 22/24 anonim ***** válasza:
26%
Akinek van valamije (pl. lakás, kocsi) egy kapcsolat megkezdésekor, annak azért nem olyan kellemetlen, ha nem lépnek vagyonközösségbe, mert nem függ a másiktól.
2016. jan. 7. 21:35
 23/24 anonim ***** válasza:
80%

Mindenki eldöntheti, hogy akar-e vagyonközösséget a társával, vagy nem, de a házasság és az együttélés között ez a legfőbb különbség.

Én úgy gondolom (de más gondolkodhat másképp), hogy jobb a vagyonközösség. A férjemnek ugyanolyan végzettsége van, mint nekem, ugyanúgy teljes munkaidőben dolgozunk, ő mégis 2,5-szer annyit keres, mint én. Ennek elsősorban az az oka, hogy KÖZÖSEN úgy döntöttünk, hogy vállaljunk gyermeket, KÖZÖSEN úgy döntöttünk, hogy én maradjak vele itthon és maradjak vele itthon 3 évig. Az én karrierem jeletősen megtorpant. Mióta újra dolgozom azóta sem haladok, hiszen ő többet keres, a család érdeke az, hogy az ő munkahelyét ne veszélyeztessük, így én jövök táppénzre, én nem tudok túlórázni, engem nem léptetnek elő, stb. Mindketten nem tudunk úgy dolgozni, ahogy a férjem, hiszen akkor bébiszitter nevelné a gyereket.

Tény, hogy kevesebbet keresek, de a gyereknevelésből (és a háztartási munkából) nagyobb arányban veszem ki a részem. Szerintem az én tevékenységem összességében nem ér kevesebbet, mint a férjemé, közösen dolgozunk azon, hogy a családnak jó legyen, mindenki azt tesz hozzá, amit tud, vagy amire épp szükség van. Ha egyszer úgy adódna, hogy külön utakon folytatjuk, akkor mindkettőnknek jogosan jár a közösen összegyűjtött vagyon fele.

2016. jan. 7. 22:36
 24/24 anonim ***** válasza:

Én úgy tapasztalom, hogy legalábbis a nőkben azért ha őszinték magukhoz, tüske szokott lenni, ha nem veszi el őket a gyermekeik apja feleségül. Ettől lehet életen át tartó hatalmas szerelem, de ezt mindig felemlegetik: nem vett el...

Egyébként házasságkötés esetén is viselheti a pár az asszony családi nevét vagy a kettejük nevét kötőjellel - így a gyerekek is ezt a nevet fogják viselni. Amennyiben az asszony megtartja a lánynevét, akkor házasságkötéskor nyilatkozni kell, mi lesz a születendő gyemekek vezetékneve.

2016. jan. 8. 07:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!