Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Levágatni a haját, vagy sem?

Levágatni a haját, vagy sem?

Figyelt kérdés

Legalább fél éve dilemmázom ezen, nem tudok dönteni. 4,5 éves kislányomnak nagyon hosszú és szép haja van. Nagyon sajnálnám levágatni, de minden fésülés és hajmosás kínszenvedés. De leginkább a fésülés.

Van olyan, aki levágatta és megbánta? Vagy épp ellenkezőleg?

2016. jan. 3. 13:23
 1/10 anonim ***** válasza:
33%
Ha le is vágatod neki, kérlek kérlek, hogy ne rövid fiúsra! Tönkrevágod szegénynek a kis önbecsülését :( Én nagyon ki voltam bukva, hogy mindig rövid, fiúsra vágatták nekem. Ha nagyon nyűgös a hajápolás, vágass neki bubi frizut, nyakig, vállig érőt. Könnyebb kezelni, de lányos marad. Amúgy ő mit szól a dologhoz?
2016. jan. 3. 13:26
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem szeretne fodrászhoz menni. Bár nem is tudja, hogy mit jelent, mert még soha nem volt. Persze fésülködni sem szeretne és hajat mosni sem. Most fenékig érő haja van, váll alattig érőnél rövidebbet nem vágatnék neki semmiképpen.
2016. jan. 3. 13:36
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
A kislány mit szeretne? Egy 4,5 évesnek erről már biztos van határozott véleménye. Ha derékig érő van azzal tényleg elég sok macera lehet, de tényleg nem kell rövidre vágni neki, elég ha vállig ér vagy váll alá picivel.
2016. jan. 3. 13:38
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem elég ha csak a végéböl vágatsz, mett el van töredezve és az gibancolodik? Vagy avonnak van ilyen fésüléskönnyitö spraye.
2016. jan. 3. 13:38
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

szerintem vágassatok belőle. pl nekem hátközépig ér a hajam.sokkal könnyebb kezelni,mint amikor derékig ért. de amúgyis visszanő hamar,hogyha mégse tetszene.

mutass neki képeket,hogy kb milyen hosszú tetszene neki?

2016. jan. 3. 13:40
 6/10 anonim ***** válasza:
22%
Mutass neki képeket fodrásznál ülő mosolygó gyerekekről, beszélgess vele a témában. Mondd el, milyen szép lesz új frizurával, maga is tud majd könnyen fésülködni, és az milyen nagylányos. És keress gyerekbarát fodrászt mindenképpen.
2016. jan. 3. 13:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Menjetek együtt fodrászhoz, legyen ott amikor a te hajadat is vágják/szépítik. 4 évesem még apát is mindig elkíséri fodrászhoz, és maga is szívesen megy (olyankor az én hajamat is levágják aztán az övéből is pár centit), szeret fodrászhoz menni mert tudja hogy utána csinibb lesz ,akkor is ha csak vágnak, semmi más nem csinálnak vele, meg hát tudja h anya, apa is szokott menni :-)
2016. jan. 3. 13:55
 8/10 anonim ***** válasza:

A lányom először 2,5 éves volt, amikor kérte, hogy vágassuk le a haját. Olyanra, mint az enyém, szóval kb. vállig érőre. Azóta rendszeresen mondja, hogy akkor mehetünk fodrászhoz, mert neki rövidebb haj kell, főleg nyárra. Tény, hogy sokkal egyszerűbb kezelni, nem izzad be alatta, de ugyanúgy össze lehet még fogni neki.

Most ő is 4,5 éves.

2016. jan. 3. 14:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Az én lányom is utált hajat mosni négy éves korában. Ő akkor kezdte az óvodát. Én levágtam neki itthon vállig érőre. Egy megváltás volt.
2016. jan. 3. 14:59
 10/10 anonim ***** válasza:
40%
Ilyen korban semmi értelme hosszúra hagyni. Rövidebb hajjal is ugyanúgy szép kislány lesz. Nekem is hosszú hajam volt és utáltam ahogy anya tépte a fésűvel. Állig erőre vágata nekem otthon minden nyáron és nagyon szerettem, mert könnyebben kezelhető lett. Így is látszott hogy lány vagyok.
2016. jan. 3. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!