Egyes óvodákba mért kell/kellet levágatni a haját a kicsinek?
Itt szerintem régi korokra gondol.
Pl régen még kb 50 éve ha tetvesedés volt egyszerüen mindenkit kopaszra vágtak, ennyi.
Mikor én általános voltam (30 éves vagyok) még sportiskolában kezdtem és minden nap volt úszásunk, így a lányknak is rövid kezelhetö hajat kellett vágatni. mindenkinek rövid volt.
Olyan nincs hogy KELL.
Max. megemlíthetik hogy kényelmesebb a kicsiknek olyan korban ha rövidebb a hajuk, nem lóg össze-vissza a szájukba-szemükbe, nem fáj a fejük a mindennapos szoros összegumizástól (így még aludni sem a legkényelmesebb), és nem lesznek tiszta kóc-mócok.
Iskolában is csak javasolhatják, vagy megemlíthetik a szülőknek hogy főleg ahol az órarendben benne van az úszás óra, akkor sokkal kényelmesebb a gyereknek a rövid hajra felhúzni az úszósapkát, mintha a nagy loboncot próbálná begyömöszölni, és a hajszárítás külön tortúra a hosszú hajú gyereknek főleg akinek vastagszálú és sok. Nincs annyi idő a következő óráig hogy szegényke egy óráig tudná szárogatni és ennek mi a következménye?: hogy oké felcopfozza a félig épphogy száraz haját, de a vége amit nem szárított meg az vizesen lóg a hátára, ha kimegy ilyen hajjal az udvarra szünetben jól meg is fázik.
Anno régen amiről anyukád mesélt az a rövidre vágattatás lehetett attól is hogy találtak az osztályban egy tetűs gyereket és ezért a többit is kezelni kellett, akkor tényleg ajánlott volt rövidre vágatni a hajat.
Szóval csak javasolhatják hogy a szülők gondolkozzanak el rajta, de senkit nem lehet kötelezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!