Minek úgy levágatni a kislányok haját?
Egyik ismerősöm 3 éves kislányának gyönyörű vastag hullámos szőke haja lenne, de mindig visszavágják neki ilyen fura lenyesett rövidre. Természetesen ezen kívül tiszta rózsaszínbe van öltöztetve, mert mégis csak kislány, de nagyon furcsán néz ki így egyben, mint egy királylánynak öltöztetett kisfiú.
De miért vágják le néhányan így a kislányok haját? Ennek praktikussági oka van? Tőle nem merem megkérdezni, nem akarom megbántani, de nekem ez olyan érdekes, mi sose vágtuk így a kislányok szép haját. Az oké, hogy van akinek sokáig nem nő, de az övé nőne már rég, csak mindig lenyesik.
Szerintem praktikus okai vannak. Nem akarnak vele vacakolni. Nálunk az oviban van kislány, akinek azért vágatták rövidre a haját, mert elkezdett úszni, és sokáig tartott megszárítani.
Ráadásul sokáig tart egy rövid hajat megnöveszteni olyan hosszúra, hogy össze lehessen fogni, és gondolom a gyereket is zavarja egy idő után, hogy belelóg a szemébe, nyakába, de frizurát még nem lehet belőle csinálni. Persze vannak csatok és hajpántok, de sok kislány nem tűri meg a fején.
Ezt én sem értem. Én nem vágatnám le fiúsan rövidre egy kislány haját. Például húgomnak is le van vágva a haja, de divatos, csajos frizurája van. (Ovis még.)
Van egy ismerősöm, most született meg a 3. lánya, de az első kettőnek is olyan fiús rövid haja van, bár a ruházatuk azért lányos.
Viszont olyan ismerősöm is van, akinek a kislányának szintén rövid fiús haja van, de még úgy is öltöztetik, mint egy kisfiút, múltkor mikor az utcán láttam őket azt hittem egy fiú.
Ezt én sem értem. Sokan azért vágják le a kislányok haját, hogy erősödjön, holott már bebizonyították hogy ez tévhit, nem erősödik a vágástól a haj.
Kislányom csoportjában is van egy kislány, ráadásul amúgy is nagyon fiús, a viselkedése, a hangja, és az arca is, tüsire van vágva a haja! Meg nem mondanám, hogy lány...
Amikor én voltam kislány, az enyémet is mindig rövidre vágta anyu és utáltam, hogy egyfolytában fiúnak néznek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!