Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy előzhető meg a szülés...

Hogy előzhető meg a szülés utáni depresszió?

Figyelt kérdés

2 hete szültem imádom a lányom, d ez a bezártság nem túl jó.Most még az idő is rossz és nap mint nap ugyanazt csinálni, nagyjából ugyanabban az időben..és már egyedül vagyunk itthon apu visszament dolgozni..

mit lehet ilyenkor csinálni?vagy ez alkati kérdés?de érzem hogy kezdek én is beborulni:(

2008. szept. 16. 09:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Esetleg nagyszülők,rokonok,barátnők?Mi egy házban lakunk a sógornőmékkel,és tök jól esett,amikor naponta benézett.Nem volt tolakodó,megkérdezte segítsen-e,vásároljon-e stb.És maradt kicsit dumcsizni.A szüleim és a párom apukája is mindig hívott,h mihez van kedvem.A legközelebbi barátaink is meglátogattak.Mindent én osztottam be,h ki mikor,hogyan,meddig.Mondjuk én nagyon jól voltam,2 óra alatt született a babám gátmetszés és minden beavatkozás nélkül,tehát simán elláttam mindent otthon.És mivel tényleg csak 3 óránként evett,közte aludt,még pihenni,tv-ni és olvasgatni is tudtam,a háztartási dolgokra is jutott idő.Du.jött apuka,és együtt mentünk sétálni,a fürdetés is közös program.Mivel ősz van nehezebb,de én bizony már 1 hetes korában levegőzni vittem-most 18 hetes a babám-és erről most sem mondok le.A lényeg,h saját magadra is figyelj,és ne "áldozd" fel magad.Nem attól leszel jó szülő!És a babád akkor lesz boldog,ha te is az vagy.Tudod,ő mindent érez!
2008. szept. 16. 09:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Alkati kérdés, de ez a rossz idő csak rátesz egy lapáttal. Próbáld meg, ha van rá lehetőség, hogy a nagyikat bevonod egy kicsit. Már az is sokat segíthet, hogy lemész egyedül a közértbe és addig a nagyi vigyáz a babára. Nem kell több, elég 15-20 perc, egy kis séta és máris jobban érzed majd magad.
2008. szept. 16. 09:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

szia!

mikor kezdek befordulni,akkor mindig rá bizom anyumra a babámat, és elmegyek a párommal,vagy a barátnőmmel pár órára kikapcsolodni.

2008. szept. 16. 10:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó hatással van az Omega 3-6-9 kapszula, esetleg kiegészítheted Lecitinnel. Külföldön pl már terhesség alatt szedni kell, pont e célból.

Most még talán ne, de egy idő után sokat segít, ha heti egyszer eljársz szoliba (ősszel - télen, mindenkinek jót tesz).

Ha néha rábízod a babát rokonra és ellógsz fodrászhoz vagy kozmetikushoz vagy masszőrhöz majd egy kávéra a barátőkkel... na az csodát tud művelni. És még apu is észreveszi:-D

A mozgás nagyon sokat tud még segíteni, legyen az egy séta, vagy bármi, a szabadban. Az indián nyár még csak most jön, akár a babóval is élevzehed!

Ennyi jutott eszembe, de szeritem az a legfontosabb, hogy néha a babán kívül, ha csak néha is, más is lekössön, ami tudom nagyon nehéz, de lehetséges.

Sok sikert a továbbiakhoz!

2008. szept. 16. 11:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a babám négy hónapos kora óta minden hónapban elmegyek egyet bulizni a barátnőimmel, persze akkor indulok, amikor a pici már alszik és éjjel meg is jövök. De olyan jó, mindig van mire várni, már jó előre megbeszéljük, hogy mikor és hová megyünk. Az elején viszont, amikor még kisebb volt a fiam, tényleg az is változatosságot jelentett, ha már egyedül lemehettem a boltba, vagy levihettem a kutyát. Kell egy kis kikapcsolódás. Lepd meg magad valamivel minden nap, mondjuk ne feltétlenül csokival, bár az tudom hogy jó dolog, de később lehet, hogy meglátszana ez a fajta önvigasztalás :) Lehet a meglepetés egy egy jó meleg fürdő, egy közös séta az apukával és a babával, olykor olykor egy szelet torta, vagy hogy délután szundítasz egyet a babáddal. Vagy bármi, ami egy kis időre örömet okoz.
2008. szept. 16. 11:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Menj el egy kicsit,kapcsolódj ki!

Fogd meg a párodat,a barátnőidet vagy menj egyedül valahova egy pár órára.

Mi is meglógunk,voltunk már vacsizni,vidámparkban,szigorúan ketteseben a Szerelmemmel.

Biztos van,aki szívesen vigyáz a babódra és a nap végére már hiányozni fog a kisember.:)

2 hónapos kisfiú anyukája

2008. szept. 16. 11:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi minendkinek:)megogadom a tanácsokat!
2008. szept. 16. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!