Egy éve szültem, és mára úgy érzem, széttörnek a csontjaim, pedig szedek vitamint. Most elkezdtem külön kalciumot szedni. Ezt ugye nem lehet túlaagolni?
Túl lehet adagolni!
Csak írd be a keresőbe pl,hogy kalcium túladagolás!
Napi 2000 mg kalcium bevitele fölött
A kalcium-túladagolás tünetei: étvágytalanság, fokozott szomjúság, hányinger, hányás, székrekedés, hasi fájdalom, izomgyengeség, fáradtság, zavartság, normálisnál több vizelet ürítése, csontfájdalom, mészlerakódás a vesékben, vesekőképződés, súlyos esetekben szívritmuszavar. Szélsőséges esetben a kalcium-túladagolás kómához, halálhoz vezethet. A tartósan magas kalcium vérszint visszafordíthatatlan vesekárosodást, a lágyszövetek meszesedését idézheti elő.
Hát azért reménykedtem,hogy nem csak kalciumon fogsz élni,de megválaszoltam a túladagolás kérdést :)
Én is 1 éve szültem és pár hónapja úgy érzem magam mint egy kicsavart rongy,pedig már jó ideje nem szoptatok,mert gyerekem szépen leszoktatta magát,meg olyan mint a kis angyal szóval azért nagy a nyugi,de valami még se jó... Hiánya van a szervezetemnek és érzem (oké kicsit furcsán hangzik)...jövőhéten megyek dokihoz vérvételre beutalóért
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!