Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van más is ahol csak a gyerek...

Van más is ahol csak a gyerek kap ajándékot? Miért volt ez a mondat nagyzolás?

Figyelt kérdés

Ismerős anyukákkal futottunk össze a Tescoban, amikor felkerült szóba,hogy kinek mit hoz a Jézuska. Mondtam,hogy nálunk két éve csak a gyerekek kapnak, mert szerencsére,ami kell azt évközben is meg tudjuk venni. Meg nem is szerettük régebben sem,hogy csak rohangálás, meg idegbetegség volt az ajándékok beszerzése.

Erre az egyik hölgy mondta,hogy azért jó felnőtteknek is ajándékozni, mert nem hiszi,hogy bármikor meg tudnánk venni magunknak egy drágább 10-20-30 ezres dolgot. Én meg mondtam,hogy szerencsére igen. Erre nézett nagyot és kérte,hogy mondjam el mikor kaptam csak úgy drágább dolgot. Nem is értettem,hogy mi ez a pénztárcában turkálás, de akkor már kikívánkozott,hogy kb. két hete egy 25 ezres edzőtermi bérletet kaptam a férjemtől, előtte hónapban meg egy 17 ezres parfümöt. Mondtam,hogy hálás vagyok a férjemnek,hogy mindig figyel rám, nemcsak karácsonykor, és ha kell megveszi. Ahogy én is neki.

Na erre mi lettünk a gazdag bunkók (nem mondta ki, de érezhető volt), mert sajnáljuk egymástól Karácsonykor a meglepetést.

Mi eleve nem szerettük volna soha,hogy kizárólag az ajándékozásról szóljon a Karácsony. Persze kap a gyerek ajándékot, de leginkább arra fektetjük a hangsúlyt,hogy ilyenkor a nagycsalád sokat együtt legyen, együnk együtt nagyokat stb.

Ez tényleg annyira ufó dolog?

2015. dec. 22. 06:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Mi a gyerekünk születése előtt sem tartottuk extrém fontosnak az ajándékozást. De asszem már egy kicsit szőrszálhasogatásba ment át a téma. Pont annyira nem jelenti az karácsonyi ajándék hiánya azt h nem törődünk a másikkal, mint amennyire nem jelenti ajándék megléte a szuper kapcsolatot. Más ha vki azért nem ad, mert nem érdekli a párja. De ez nálam pont egy szinten van a kényszer ajándékozással; amikor vki a 40. kört futja idegbetegen,h kiizzadjon vmit, amit odaadhat. És látszik rajta, h a háta közepére sem kívánja az egész karácsonyt.
2015. dec. 22. 17:21
 22/26 anonim ***** válasza:

Persze mindenhol megvannak a végletek. Szerintem nagyon sokat fel lehetne sorolni. Csak nagyon sokat hallom azt is a környezetemben, hogy mióta megvan a gyerek onnantól csak Ő számít. Pedig a férjünk / feleségünk is ugyan annyira fontosnak kéne lenni. És most persze nem azokra gondolok akiknél ez megvan.

Békés Karácsonyt mindenkinek!

2015. dec. 22. 18:03
 23/26 A kérdező kommentje:
Mi gyerek előtt annyiban ajándékoztunk,hogy ha éppen nem sikerült vmi miatt megvenni azt,amit szerettünk volna,mondjuk Karácsony előtt egy hónappal, akkor már megvártuk vele a Karácsonyt. De nagy feneket akkor sem kerítettünk neki, mert tényleg meg tudtuk lepni egymást bármikor.
2015. dec. 23. 05:59
 24/26 anonim ***** válasza:

Mi eddig ajandekoztunk egymasnak, de most beszeltuk meg, hogy innentol kezdve max akkor ha valakinek valamilyen zsenialis otlete van, egyebkent meg valamilyen vicces/erdekes/szemelyre szolo aprosagot adunk csak.

Nalunk is az van, hogy igazabol nincs szuksegunk semmi konkret nagy dologra, mert ami kell, azt megvesszuk magunknak.

Illetve nalunk a ferjem kifejezetten nagy vasarolgatos, o azt is megveszi maganak, ami nem igazan kell. Eszebe jut valami es 1-2 napon belul meg is veszi. Egyszeruen semmi sincs, amivel megtudnam lepni, mert tudom, hogy vagyik ra, mert amire vagyni kezd, azt kovetkezo pillanatban mar meg is vette.

Eddig ennek ellenere mindig sikerult valamit kitalalnom, de kb a fele olyan lett, amilyet o nem valasztott volna. Nem mondja, de latom, hogy nem lett jo, mert csak porosodik, megkoszoni es aprankent elrejti valahova.

Akkor minek???

En kinlodok, hogy kitalaljak valamit, o meg azzal, vagy finoman kozolje, hogy jobb lenne kicserelni valamire. Mindenkinek kellemetlen. Nem allunk anyagilag rosszul, atlagos a bevetelunk, de ebben a formaban ez kidobott penz, de az tobb hetes kinlodas is felemesztett mar iden engem, amit ajandekkeresessel toltottem.

Szoval eleg volt ebbol.

Marad az otletes aprosag egymasnak, a gyerekeknek rendes ajandek.

A csalad eleg nagy, nagyszulok, testverek is vannak szep szammal, gyerekek meg kifejezetten sokan. Igy azt mar nagyon regen megbeszeltuk a tagabb csaladban, hogy csak a gyerekeknek ajandekozunk.

2015. dec. 23. 08:36
 25/26 anonim ***** válasza:

Nálunk is csak a gyerekek kapnak, sőt az egész családban így szokás.

Amire szükségünk van, azt megvesszük magunknak akkor, amikor kell, az izzadtságszagú ajnándékokból pedig köszönöm, de nem kérek.

A párom amúgy sem egy shoppingolós típus, soha nem is volt az, még a gyerekek előtt sem, így nem is várom el tőle, hogy kilométereket gyalogoljon egy plázában, nehogy tönkremenjen a kapcsolatunk... :)

Számunkra a minőségi együtt töltött idő többet jelent az ajándékoknál.

2015. dec. 24. 18:13
 26/26 anonim ***** válasza:

Mi is leszoktunk az ajándékozásról már 3-4 éve.

Szeretünk ajándékozni, de nem telik rá :(

A lányunk kapott egyedül ajándékot, de az se több ezres dolog, csak apróság.

2015. dec. 25. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!