Mégis hogyan kellene hívnom?
Úgy illik hívni, ahogy neked jól esik :) Ne igazán foglalkozz azzal, hogy másnak mi nem tetszik, ha a te gyerekedről van szó.
Számomra a "pocaklakó" hangzik rettenetesen, akaratlanul is valami élősködőre, pl. galandféregre asszociálok belőle. Persze tudom hogy ez butaság, de nem tehetek róla. Ennek ellenére nem idegesít kifejezetten.
A "babával" mi a baj? Szerintem az egy aranyos szó, én még nem hallottam olyanról, akit ez idegesít.
A baba meg a gyerek szeritem teljesen normális megnevezés. A gyerköc felénk nem használatos, nekem olyan mesében használt szó jellege van, de ahol megszokott, ott még elmegy. A pocaklakó viszont kifejezetten ellenszenves, olyan hatása vagy, mintha egy parazitáról lenne szó.
Engem sokkal jobban zavar, ha valaki a gyerek megszületése után csak többesszámban beszél a gyerekröl és magáról, mert igen sokszor borzasztó nevetséges dolog sül ki belöle (tegnap bekakiltunk, stb)
Ja, és négy gyerekem van, tehát nem a gyerektelenek közé tartozom. De attó, hogy valakinek van gyereke, még nem kell feltétlen úgy beszélnie, mint aki nem egészen felnött.
5,5 hónapos terhes vagyok, és nemcsak a pocak, pocó, poci, babóca, pocaklakó, manó, manócska, stb. szavaktól ráz ki a hideg, hanem sok mástól is. Nekem hasam van, babám, gyermekem, esetleg a nevét mondom.
De ez én vagyok.
mi buci-nak hívtuk a párommal :D
mondjuk utána már a páromra is ráragadt ez a buci dolog, a kicsi mikor megszületett ő lett a bucika, párom meg a buci :)
A pocaklakó nekem is sok, nagyon giccsesnek érzem, pláne, hogy nekem pl nem való ez a kifejezés egy komolyabb helyzetbe. Nem tudom azt elképzelni, hogy pl. az orvostól megkérdezem, hogy mekkora a pocaklakóm.
Minden hétköznapi, utcai, baráti, vagy általános beszélgetésben babaként említem. Hivatalos helyen, nyomtatványon magzat, vagy még meg nem született gyermek.
Itthon pedig kis tesó, vagy pici baba, mert a már meglévő kisfiam (16 hónapos) ezeket talán érti és elkülöníti a babáktól. Neki a baba ő maga, vagy a többi kisgyerek, így leginkább pici baba, aki a hasamban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!