Az én életem, mégis beleszólnak?
Ebben nagyrészt TE vagy a hibás.
Ha valaki magánügyekröl (párkapcsoalt, gyerektervezés, stb) kérdez, akkor nem kell neki magyarázkodni, egystzereüne megmondod, hoyg ez nem tartozik rá és ezzel lezárod a témát.
Igy van, törődjenek a maguk dolgával.
Jól is néznénk ki, ha mindig másoknak kéne megfelelnünk.
Nem kell, ez a te életed, nem az övék.
Ne állj az ilyenekkel szóba, én is ignorálom az életemből az ilyen illetőket, legyen az bárki: rokon, ismerős, haver, szomszéd, stb...
Kit érdekel, hogy az ő idejükben mi volt, most már más idők járnak.
Vagy az is megoldás valóban, hogy finoman megmondod nekik, hogy majd én eldöntöm, hogy mi a jó nekem, és hogyan alakítom az életem.
Gondolj ki kicsit csipkelődő válaszokat:
Leghamarabb 9 hónap múlva.
Most kötöztek el a gólyák Afrikába.
Ikrekre gyúrunk, hamar behozzuk a lemaradást, stb.
Ja, most jut eszembe Mari néni, mi a Ferivel még össze se házasodtunk, akkor majd a lagzi után egy évvel fogunk csak babázni.
Igen, beleszólnak (pont úgy, ahogyan ezt itt mi is tesszük: váaszolunk, tanácsot adunk, vagy épp véleményt nyilvánítunk - egyszóval BELESZÓLUNK).
(Nem értem ezeket a beleszólós kérdéseket, megmondom őszintén: ha valaki nem akarja, hogy beleszóljanak az életébe, az miért KÉRDEZŐSKÖDIK RÓLA? Miért nem kapja magát és költözzön egy lakatlan szigetre, ahol tényleg nem fog beleszólni senki sem az életébe? Se pro, se kontra.)
Szóval a dolog lényege, hogy a KÖZÖSSÉGNEK - amelynek te is tagja vagy -, van egy réges-rég kialakult, jól bejáratódott szabályrendszere. Ennek egy részét tartalmazza a BTK/PTK, egy részét nem. No, a nemhivatalos szabályrész (nevezhetjük szokásoknak, normáknak is) megsértését így jelzi a közösség az ő "fekete báránya" felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!