Gyerek elhelyezésnél kinek van több esélye megkapni a gyermeket?
miért kényszerülsz rá vele élni?
olyan jelenidőben írtad..
én már rég kidobtam volna, a bíróság meg majd rá mondja az áment. a gyereket szinte mindig az anyának ítélik.(meg is értem)
3 év alatti gyermeket csak akkor ítélnek az apukának,ha az anyuka nagyon olyan életet él,ami nem felel meg a kicsinek (állandó bulizás,sokan laknak egy szobában,ittas,drogos légkör). ÉS 3 év feletti gyermeket is 90%-ban az anyának ítélnek.TEhát pl ha nézem az én esetemet : én albérletben lakom,de van bevételem. A kicsi apjának van lakás és bevétele.De mindezek ellenére is 99%,hogy én kapnám a gyereket,ha perre mennénk.
De egyébként sajnos nehéz tanácsot adni,a gyermekem édesapjával rengeteget veszekedünk,és a per sem lenne megoldás erre.TEhát párod is hiába megy perre a gyerekért,vagy te a gyerekért,ettől még olyan ember marad,amilyen most is.
De jogász által kapott tanács nekem : elsőnek ajánld fel az ügyvéd általi szerződést,vagy a közös mediátori tanácsadást (ott is szerződés köttetik,majdnem mintha a bíróság adná ki),ha elzárkózik,te indítsd el a pert,aki indítja,az felé szokott kedvezni a bíróság inkább.De 90%-ban az anya felé.És jobb a bíróságnál megegyezni,ne kelljen pszichológushoz járnia mind két szülőnek.A gyereket 10 éves korától kérdezik csak meg arról,mit akar.
Csak a szokásos levegőbe beszélés, érzelmi zsarolás, ne légy olyan naiv, hogy bedőlj ennek. Magad is tudod, ha igaz, amit írtál, hogy esélye sincs.
Amúgy meg el nem tudom képzelni, a kérdésben felvázolt nő, nyilvánvalóan stabil családi háttérből érkezve, hogyan tudott ilyen senkiházi emberrel összejönni, együtt maradni, és gyereket szülni neki. Nyilván nem csettintésre lett ilyen, hanem eleve ilyen volt. És most nem is csak a lelki és fizikai terrorra gondolok, alapvetően az életstílusára. "Huszonpár" milliós tartozás, a szülők is adósságokban úsznak... Nekem már ennyi bőven elég lenne, hogy tudjam, milyen emberről van szó.
Nincs félnivalód, nem tudja elvenni a gyereket, a bíróság neked ítélné.
Én a helyedben lépnék, mert az a gyereknek is nagyon rossz ha úgy nő fel hogy a szülei egyfolytában veszekednek. Meg ha ennyire nem bízol a férjedben és úgyse csinál semmit a gyerekkel és rá se mered bízni még kis időre sem akkor minek vagy vele? Ennél még egyedül is jobb lenne neked, nem kéne mindig a férjed miatt aggódnod.
(Egyébként az szerintem nem számít a gyermekelhelyezési perben hogy a nagyszülők milyen anyagi helyzetben vannak, hiszen nem ők fogják felnevelni a gyereket, nem nekik ítélik oda nyilván)
Hát hallottam már olyat, hogy a nagyszülők kapták meg a felügyeletet, mondjuk ott az anya alkesz volt, az apa neveli végülis, de a nagyszülők a gyámjai a gyereknek. Mondjuk én azt szeretném, ha a gyerek minél kevésbé sérülne ebben, mert most még nem érzékelne belőle semmit, de az évekig tartó "háborúskodást" már megérezné. Nekem ő a legfontosabb, épp ezért lenne jó, ha végül tényleg elválunk, azt békében tehetnénk, mert a gyereknek apára is szüksége van, de ne azt tapasztalja, hogy a szülei még egy légtérben sem tudnak megmaradni.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, megnyugtattatok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!